go directly to the article

Actie Burn Fat Not Fuel Maastricht Bereikbaar beloont overstappers

Het fietsgebruik krijgt een extra stimulans door de app Burn Fat Not Fuel. Deze geeft de deelnemers persoonlijke feedback over gemaakte ritten, besparing ten opzichte van de auto, gezondheid en duurzaamheid. Ook biedt de app spelelementen, waardoor deelnemers zichzelf en elkaar motiveren om te blijven e-biken. De app is ontwikkeld in samenwerking met regionale partijen en eerder getest in een aantal pilots. Maastricht Bereikbaar gaat 2.000.000 kilometers belonen; goed voor circa 500 tot 600 overstappers.

Maastricht Bereikbaar onderzoekt momenteel de mogelijkheden om het fietsgebruik en het overstappen van de auto naar de fiets nog aantrekkelijker te maken.

Stimulans

Universiteit Maastricht (UM) is een van de organisaties die deelneemt aan Burn Fat Not Fuel. “De UM streeft naar een duurzame werk- en leeromgeving”, aldus Eric Klekamp, directeur Facilitaire Dienst UM. “De actie Burn Fat No Fuel is een prima mogelijkheid om aan dat streven bij te dragen. Daarnaast helpt het om het autogebruik in de spits terug te dringen!” Klekamp spoort andere bedrijven aan ook mee te doen aan de actie: “De implementatie van het project verloopt erg soepel en Maastricht Bereikbaar helpt deelnemers snel op weg. Burn Fat Not Fuel is een mooie stimulans om de werknemer extra te enthousiasmeren voor een structureel gebruik van de, via de werkgever aangeschafte, e-bike.”

Marit Veenstra, teamleider Servicepoint Facilitaire Dienst bij de UM, schafte een e-bike aan, nadat ze deze een week had getest. Zij neemt nu ook deel aan Burn Fat Not Fuel: “Ik voel me fitter, gezonder en ik krijg de broodnodige beweging, in tegenstelling tot mijn eerdere gewoonte om iedere dag met de auto te komen werken. Ik zou iedereen willen zeggen hoe heerlijk het is om te fietsen. En nu kun je ook nog wat terugverdienen van je investering in die e-bike. Beter kan toch niet?”

Kijk voor een filmpje over het gebruik van de app op: http://www.youtube.com/watch?v=66BwEgawKRA.

Questions about this press release? Then contact Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Want to stay up to date?
Every two weeks, more than 15,000 subscribers receive travel tips, smart mobility solutions, and stories from commuters and business owners who travel smarter in South Limburg.
Subscribe to our newsletter here