go directly to the article

‘Heel Maastricht Fietst’ zorgt voor gesmeerde start fietszomer

Heel Maastricht Fietst

Het is fietszomer in Maastricht. Om nog meer mensen te stimuleren om de fiets te pakken, zeker tijdens de afsluiting van de Noorderbrug van 7 tot 21 augustus, is Maastricht Bereikbaar gestart met de campagne ‘Heel Maastricht Fietst’.

Wethouder John Aarts: “Maastricht is een fietsstad. Steeds meer mensen laten de auto staan en kiezen voor de fiets. Een goede ontwikkeling, want fietsen is gezonder, en je beweegt je snel door het verkeer. Zeker tijdens de afsluiting van de Noorderbrug van 7 tot 21 augustus kom je met de fiets het makkelijkst en het snelst de Maas over. Als stadsbestuur faciliteren we de fietser graag. Met goede fietspaden en snelle verbindingen, maar ook met diverse acties om het fietsgebruik te stimuleren. Samen met Maastricht Bereikbaar is het plan ‘Heel Maastricht Fietst’ opgesteld. Het zomerklaar maken van de fiets afgelopen zondag was een eerste actie, maar er volgen er meer. Zo zijn er de hele zomer mooie prijzen te winnen voor fietsers. Nog een extra reden om op die fiets te springen.”

Gesmeerd de zomer in fietsen

Zondag 9 juli konden fietsers hun fiets laten controleren op gebreken, kleine reparaties laten uitvoeren (banden plakken, kettingen smeren) en hun fiets gratis tegen diefstal laten graveren. Tevens zijn de eerste wincode flyers uitgereikt door het Heel Maastricht Promoteam. Dit team zal in juli en augustus drie keer per week flyers met een wincode uitdelen in heel Maastricht. Daarnaast krijgen fietsers die hun fietsen stallen in de fietsenstallingen Markt, Kesselskade en Aon de Stasie een winkaartje. Ook kan een wincode kaartje gescoord worden bij deelnemende rijwielhandelaren.

Deze unieke wincodes kunnen verzilverd worden op de website van Maastricht Bereikbaar. Iedere week maken fietsers kans op een fiets ter waarde van € 1.000,-, beschikbaar gestelddoor een deelnemende rijwielhandelaar en op 10 Bol.com-cadeaubonnen ter waarde van
€ 25,-. De hoofdprijs, aan het einde van de actie is een fiets of e-bike naar keuze ter waarde van € 2.500,-.
Meer informatie over de campagne en de winactie: www.maastrichtbereikbaar.nl/hmf.

Questions about this press release? Then contact Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Want to stay up to date?
Every two weeks, more than 15,000 subscribers receive travel tips, smart mobility solutions, and stories from commuters and business owners who travel smarter in South Limburg.
Subscribe to our newsletter here