go directly to the article

Hoge bezoekersaantallen voor P+R Maastricht Noord

De bezoekers van P+R Maastricht Noord komen uit heel Nederland, maar ook uit België en Duitsland. Uit de eerste resultaten van een gebruikersenquête blijkt dat ruim 80% van de bezoekers P+R Maastricht Noord zou aanbevelen bij familie en vrienden. Meer dan de helft van de bezoekers zou anders de auto in het centrum hebben geparkeerd. De pendelbus geniet bij liefst 93% de voorkeur om verder te reizen.

Eric Crauwels, exploitant van het servicepunt bij P+R Maastricht Noord, bevestigt de positieve ervaringen: “Bezoekers zijn zeer verrast dat ze met maar liefst vijf personen voor 1 euro naar het centrum kunnen reizen met de pendelbus, en dat ze voor dat bedrag ook met de trein terug kunnen. Mensen gaan enthousiast de stad in. Uit hun reacties maak ik op dat ze een deel van het ‘verdiende’ parkeergeld nu extra besteden in het centrum.”

Wethouder Albert Nuss: “Uit de eerste metingen blijkt dat P+R Maastricht Noord in een behoefte voorziet. De snelle en goedkope verbinding naar de binnenstad is voor veel bezoekers zeer aantrekkelijk. Voor de stad Maastricht is het een prima manier om de parkeerdruk in het centrum te verminderen. Zo houden we Maastricht, zeker in de drukke decembermaand, bereikbaar.”

Het station Maastricht Noord met het bijbehorende P+R-terrein is een gezamenlijk project van de gemeente Maastricht, Provincie Limburg, ProRail, Veolia en Maastricht Bereikbaar. Maastricht Bereikbaar financiert de pendelbus, de marketing- en communicatiecampagne en het service- en informatiepunt.
Maastricht Bereikbaar voert ruim 20 maatregelen uit met een begroting van € 20 miljoen, waarvan het Ministerie van Infrastructuur en Milieu 60% financiert en convenantpartners 40%.

Questions about this press release? Then contact Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Want to stay up to date?
Every two weeks, more than 15,000 subscribers receive travel tips, smart mobility solutions, and stories from commuters and business owners who travel smarter in South Limburg.
Subscribe to our newsletter here