go directly to the article

Nieuwe website maastrichtbereikbaar.nl met actuele parkeerinformatie online

Primeur voor Maastricht

Gemeente Maastricht en Q-Park, partners van Maastricht-Bereikbaar, ontwikkelden een platform om actuele parkeerinformatie te ontsluiten. In Maastricht wordt het platform als eerste gebruikt om bezoekers van de stad actuele parkeerinformatie te tonen via de website en het Parkeerroute Informatie Systeem (PRIS).

Website

Sinds 1 november is de website vernieuwd en ook weer in ontwikkeling. In 2011 blijft het programmabureau Maastricht-Bereikbaar de website verbeteren en uitbreiden. Binnenkort is er file-informatie te zien en komt er onder andere een aangepaste versie van de website voor mobiele telefoons.

Leefbaarheid

Actuele parkeerinformatie heeft zowel voordelen voor bezoekers als voor bewoners van de stad. Met actuele informatie over de vrije parkeerplaatsen willen we het zoekverkeer in de binnenstad verminderen. Automobilisten die weten waar vrije parkeerplaatsen zijn, hoeven minder rond te rijden op zoek naar een parkeerplaats. En minder zoekende auto’s op straat verbetert onder andere de luchtkwaliteit.

Questions about this press release? Then contact Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Want to stay up to date?
Every two weeks, more than 15,000 subscribers receive travel tips, smart mobility solutions, and stories from commuters and business owners who travel smarter in South Limburg.
Subscribe to our newsletter here