Ga direct naar het artikel

Green Deal Autodelen

Eind vorig jaar ondertekende Zuid-Limburg Bereikbaar de Green Deal Autodelen en City Deal elektrische deelmobiliteit. Het doel is te komen tot 700.000 autodelers en 100.000 deelauto's in 2021. Misschien heeft u als gemeente ook ondertekend of heeft u daar plannen voor. Maak dan gebruik van de toolkit of de kosteloze training om deze deal om te zetten naar een concreet beleid.

Waarom stimuleren we autodelen?

Gemiddeld delen 7 mensen een deelauto. Door autodelen neemt autobezit af en ontstaat meer ruimte voor andere dingen. Speelplekken bijvoorbeeld of groen in de stad. Allemaal factoren die kunnen bijdragen aan een fijne en gezonde leefomgeving.

Van Green Deal naar concreet beleid

Het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat is initiatiefnemer van de Green Deals. Samen met CROW en GNMI hebben zij een toolkit ontwikkeld. Drie onderdelen bevat de toolkit:  

  • Kennis over vormen van autodelen en versterken van mobiliteitsdoelen;
  • Beleid om autodelen te ondersteunen gebaseerd op best practices en
  • Communicatieaanpak om de burger te bereiken. 

Samenwerken in een kosteloze training 

Naast toegang tot de toolkit kunt u deelnemen aan een online training. Dankzij een Europese subsidie wordt dit kosteloos aangeboden. Tijdens de training komen actuele situaties aan bod. Zuid-Limburg Bereikbaar wil deze training graag gezamenlijk organiseren met meerdere gemeenten uit Zuid-Limburg. Graag willen we weten of uw gemeente hier aan wilt deelnemen, dit kunt u doorgeven door onderstaande formulier in te vullen. Bij interesse nemen we contact met u op voor het plannen van de training.

Aanmelden training Green Deal Auto delen

Wilt u alvast meer weten over de Green Deal Autodelen? Neem dan contact op met:

Sebastiaan Dommeck
Projectleider MaaS en deelmobiliteit
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief