Ga direct naar het artikel
9 april 2019

Samen werken aan een nieuw programma

Begin april verscheen het jaarverslag 2018 van Maastricht Bereikbaar: ‘Samen werken aan een nieuw programma’. We kijken terug op mooie resultaten en blikken vooruit naar het nieuwe programma in 2019 en verder.

Maastricht Bereikbaar haalde aan het eind van 2018 dagelijks ca. 339 auto’s uit de ochtendspits, goed voor ruim 1,3 kilometer minder auto’s op de weg. Dagelijks haalde Maastricht Bereikbaar ca. 683 auto’s van de weg. Per dag reduceren we daarmee 1 ton CO2-uitstoot. Gezamenlijk hebben we hiermee jaarlijks 295 ton CO2-uitstoot gereduceerd. Dit staat gelijk aan de jaarlijkse uitstoot van 37 huishoudens. Daar zijn we trots op! 

Wat gaan we de komende jaren doen?

We gaan ons ook de komende jaren samen met partners in de stad en regio inzetten om reizigers te motiveren ook in de toekomst slimme keuzes te maken in het dagelijkse woon-werkverkeer en tijdens drukke periodes, zoals topdagen en evenementen.

Jaarverslag 2018
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief