Ga direct naar het artikel
13 april 2021 Zet in mijn agenda

13 april: Informatiebijeenkomst A79

Groot onderhoud A79 in 2021: informatie voor werkgevers

De A79 tussen Maastricht en Heerlen krijgt dit jaar in beide richtingen een flinke opknapbeurt. De weg wordt veiliger, stiller en duurzamer. Het groot onderhoud aan de A79 wordt uitgevoerd in vier fases in opdracht van Rijkwaterstaat door aannemer Heijmans. Tijdens elke fase is dan een deel van het traject zo’n vier weken afgesloten en levert hinder voor weggebruikers op. 

Op 16 maart organiseerden we voor Zuid-Limburgse werkgevers een eerste digitale informatiebijeenkomst rondom de werkzaamheden aan de A79. Voor de aankomende afsluiting, die start op 16 april, organiseren we een tweede informatiebijeenkomst met een update over de stand van zaken en de impact van de aankomende afsluitingen. Daarnaast kun je de medewerkers die naar het werk moeten reizen een alternatief bieden voor de auto, zodat zij de verkeershinder kunnen vermijden. De tweede informatiebijeenkomst zal opnieuw digitaal doorgang vinden. Ditmaal op dinsdag 13 april tussen 15.00 en 16.00 uur. Aanmelden kan tot en met 12 april.

Wat gaat er gebeuren aan de A79

In overleg met betrokken gemeenten en andere wegbeheerders is gekozen voor een aanpak in fases: vier periodes van vier weken. Dat betekent 4 x 4 weken verkeershinder. De planning is als volgt:

  • 26 februari - 28 maart: A79 afgesloten van Maastricht tot Hulsberg (4) richting Heerlen - afgerond
  • 16 april - 16 mei: A79 afgesloten van Hulsberg (4) tot Heerlen richting Heerlen
  • 28 mei - 27 juni: A79 afgesloten van Hulsberg (4) tot Maastricht richting Maastricht
  • 9 juli - 8 augustus: A79 afgesloten van Heerlen tot Hulsberg (4) richting Maastricht

Wat kunnen werkgevers doen?

Als werkgevers kun je een bijdrage leveren aan minder auto’s op de weg door je medewerkers zo veel mogelijk thuis te laten werken. Medewerkers die toch de weg op moeten én normaal over de A79 reizen, kunnen via Zuid-Limburg Bereikbaar gebruik maken van (gratis) alternatieven om verkeershinder en / of extra reistijd te vermijden. Tijdens de informatiebijeenkomst gaan we in op deze reisalternatieven en kun je communicatiemiddelen krijgen om de producten met je medewerkers te communiceren. 

Aanmelden

Zuid-Limburg Bereikbaar biedt werkgevers de mogelijkheid om een digitale bijeenkomst bij te wonen waarbij er meer informatie wordt gegeven over de werkzaamheden en reisalternatieven. Of om een informatiepakket te ontvangen waarmee je binnen je bedrijf kunt communiceren richting je werknemers.

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief