Ga direct naar het artikel
16 maart 2021 Zet in mijn agenda

Informatiebijeenkomsten A79 voor werkgevers

Groot onderhoud A79 in 2021: informatie voor werkgevers

De A79 tussen Maastricht en Heerlen krijgt dit jaar in beide richtingen een flinke opknapbeurt. De weg wordt veiliger, stiller en duurzamer. Het groot onderhoud aan de A79 wordt uitgevoerd in vier fases in opdracht van Rijkwaterstaat door aannemer Heijmans. Tijdens elke fase is dan een deel van het traject zo’n vier weken afgesloten en levert hinder voor weggebruikers op. Om je zo goed mogelijk te informeren nodigen wij je uit voor een digitale informatiebijeenkomst op 16 maart van 15.00 tot 16.00 uur.

Wat gaat er gebeuren aan de A79

In overleg met betrokken gemeenten en  andere wegbeheerders is gekozen voor een aanpak in fases: vier periodes van vier weken. Dat betekent 4 x 4 weken verkeershinder. De planning is als volgt:

  • 26 februari - 28 maart: A79 afgesloten van Maastricht tot Hulsberg (4) richting Heerlen
  • 16 april - 16 mei: A79 afgesloten van Hulsberg (4) tot Heerlen richting Heerlen
  • 28 mei - 27 juni: A79 afgesloten van Hulsberg (4) tot Maastricht richting Maastricht
  • 9 juli - 8 augustus: A79 afgesloten van Heerlen tot Hulsberg (4) richting Maastricht

Wat kunnen werkgevers doen?

Samen met werkgevers in Zuid-Limburg kijken we naar mogelijkheden om de verkeershinder tot een minimum te beperken. Bijvoorbeeld door werknemers thuis te laten werken, op een later tijdstip te laten starten met het werk om zo de spits te mijden of zelfs anders te laten reizen naar hun werklocatie gedurende de werkzaamheden aan de A79.

Informatiebijeenkomsten

Zuid-Limburg Bereikbaar organiseert daarom een (gratis) digitale informatiebijeenkomst vlak voor de start van elke afsluiting (telkens ongeveer twee weken voor start). In deze bijeenkomsten informeren we je over de aard en omvang van de wegwerkzaamheden, de mogelijke hinder die daarbij kan ontstaan, de omleidingsroutes en de maatregelen die organisaties kunnen nemen om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast bieden we een informatiepakket aan waarmee medewerkers binnen het bedrijf kunnen worden geïnformeerd over de werkzaamheden. Deze informatie zullen we gedurende de werkzaamheden aanvullen met actuele berichtgeving per afsluiting.

Aanmelden

Zuid-Limburg Bereikbaar biedt werkgevers de mogelijkheid om een digitale bijeenkomst bij te wonen waarbij er meer informatie wordt gegeven over de werkzaamheden en reisalternatieven. Of om een informatiepakket te ontvangen waarmee je binnen je bedrijf kunt communiceren richting je werknemers.

Fase 1 26 feb - 28 mrt: van Maastricht tot afrit 4 Hulsberg richting Heerlen

A79 Maastricht Hulsberg Start 26Feb
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief