Ga direct naar het artikel
15 augustus 2017

Charles Ubachs over de e-cargo bike

"Een prima oplossing voor ons en voor de stad Maastricht"

Charles Ubachs van Blanche Dael vertelt over de aanschaf van een elektrische cargo bike

"Een paar dagen geleden hebben we onze nieuwe elektrische cargo bike opgehaald. We zijn er erg blij mee. Deze bike hebben we aangeschaft via de actie van Maastricht Bereikbaar, waarbij we de aanschafkosten voor 100% vergoed kunnen krijgen. Dagelijks rijden we vanaf de koffiebranderij van Blanche Dael op de Sint Gerardusweg op en neer naar onze winkel in de Wolfstraat in de binnenstad. Voor de bestellingen die klanten doen via onze webshop en voor speciale producten die we hier op voorraad hebben. Die ritten gaan we voortaan met de e-cargo bike doen. Eén van onze bestelbussen komt dan te vervallen.

Er zijn al heel veel ideeën voor de inzet van de e-cargo bike, bijvoorbeeld ook voor Coffeelovers. Vroeger deden we ook alles op de fiets. Daarmee ben je in de binnenstad nu eenmaal sneller dan met de auto. Maar omdat je niet alles op de fiets kunt meenemen, kwam er een bestelbus. Die is belastend voor het milieu. De elektrische cargo bike is daarom een prima oplossing voor Blanche Dael en voor de stad Maastricht!

Maastricht Bereikbaar informeerde ons over deze actie. Onze stagiaire Pernille heeft onderzocht wat het precies inhield en gaf aan: dit is iets voor ons! We zijn daarop samen gaan kijken bij de rijwielhandelaar. Ik schrok er in eerste instantie van hoe groot zo'n cargo bike is. Maar bij een proefrit naar de stad bleek dat het fietsen heel gemakkelijk gaat door de elektrische ondersteuning. We gaan de elektrische cargo bike deze week gebruiken voor de eerste rit, ik ben benieuwd naar de resultaten!"