Ga direct naar het artikel
4 februari 2019

Cyril Lambermon over slimmer werken

"Materialen komen ’s nachts. De tijdwinst is enorm!"

Het Nederlandse hoofdkantoor van Otis zit in Utrecht, maar het bekende Amerikaanse bedrijf voor liften en roltrappen is actief over de hele wereld. In Limburg zijn dagelijks tientallen monteurs van Otis onderweg. Cyril Lambermon, Supply Chain manager bij Otis, vertelt over zijn ervaringen met Maastricht Bereikbaar op het gebied van slimmer werken en efficiënter plannen.

“Onze grootste logistieke uitdaging was de distributie van onderdelen naar de monteurs. Monteurs reden veel op en neer naar de depots, vooral tijdens de spits. Pas nadat de monteur bij het depot was geweest, kon hij aan zijn werk beginnen. Via onze partner Special Logistic Services (SLS), gespecialiseerd in nachtdistributie, kwamen we bij Zuid-Limburg Bereikbaar terecht.”

’s Nachts de auto’s vullen

“De auto’s waarmee monteurs naar onze klanten rijden staan in de regel na werktijd stil. De oplossing die we samen met Maastricht Bereikbaar bedachten, was het ’s nachts laten leveren van materialen in de bestelbus. De bezorger van SLS legt de materialen van de leverancier in de auto, uiteraard via een goed beveiligd toegangs- en registratiesysteem, en zo kan de monteur de volgende ochtend direct aan de slag.”

Enorme tijdwinst

“Zoals bij iedere verandering was er in het begin wat weerstand ‘er komt een vreemde in mijn auto’, ‘kan ik mijn spullen nog wel terugvinden’, maar inmiddels ziet iedereen het gemak. De tijdwinst is enorm. Kijk naar bedrijven als Zalando, Bol en Coolblue; voor middernacht besteld, de volgende dag in huis. De klant heeft er echt iets aan, want hij wordt sneller geholpen. Dankzij deze maatregel kunnen we nóg betere service leveren.” In cijfers uitgedrukt, betekent de nachtelijke levering dat er dagelijks tien voertuigen minder onderweg zijn tijdens de spits. Volgens Cyril is dit een eerste stap naar meer logistieke verbeteringen. “We denken erover om ook bedrijfskleding en gereedschap ’s nachts te laten leveren.” 

Kennis uitwisselen?

Maastricht Bereikbaar helpt bedrijven bij het bedenken en uitvoeren van efficiënte logistieke oplossingen. Wil je de logistieke uitdagingen in jouw eigen bedrijf bespreken met een logistiek makelaar? Neem contact op met mark.luikens@zuid-limburg-bereikbaar.nl.

Mark Luikens
Projectleider Logistiek