Ga direct naar het artikel
16 augustus 2016

Nol Beckers over slimme bevoorrading

"Binnenstadservice Maastricht zorgt voor een enorme tijdswinst, voor een paar tientjes per maand."

"Binnenstadservice Maastricht zorgt voor een enorme tijdswinst, voor een paar tientjes per maand."

 

Nol Beckers, eigenaar van Maaslands antiquariaat en lijstenmakerij in Maastricht, vertelt over zijn ervaringen met slimme bevoorrading.

 

"Alles wat we bestellen bij leveranciers komt via de service van Binnenstadservice Maastricht. Materialen en producten van een 5-tal groothandels en fabrieken worden gebundeld bij ons gebracht. Verschillende pakketten, karton, hout en ook spullen uit het buitenland. Alleen glasplaten laten we nog wel rechtstreeks brengen door een speciale vervoerder. 

Wij zijn zo'n 7-8 jaar geleden gestart met een pilot van de gemeente met Binnenstadservice. Soms was de hele straat geblokkeerd door leveranciers. De bestelauto's en vrachtwagens zaten vaak maar voor een kwart vol. Ik zag soms zelfs wel eens 3 auto's van DHL tegelijk, die allemaal in dezelfde straat iets kwamen leveren. Ik dacht: Dit kan echt niet! Daar wilde ik van af. We hoorden bij de eerste klanten in Maastricht, en we maken nu nog steeds gebruik van Binnenstadservice. Het beviel meteen goed.

Voor mij heeft het heel veel voordelen. Binnenstadservice Maastricht rijdt een vaste route en komt op vaste dagen en tijden, ze komen dus op een vaste tijd leveren en we kunnen tot die tijd gewoon doorwerken. Wat ik vooral heel prettig vind - naast de voordelen voor het milieu en het beperken van overlast - is dat ze ook afval mee terug nemen, meteen als ze leveren. Zoals karton, plastic en glas. Binnenstadservice neemt ook postpakketten mee, en zorgt voor verzending naar klanten. Verder doen ze ook voorraadopslag, het is zelfs mogelijk om op artikelniveau bepaalde spullen op te vragen bij de wekelijkse levering.

Als tip voor andere ondernemers wil ik meegeven: realiseer je dat het heel veel tijdwinst oplevert. Op 1 moment van de dag zorgt Binnenstadservice voor bevoorrading en ophalen van afval en postpakketten. Het bespaart heel veel regelwerk en je hoeft je werk niet te onderbreken om bijvoorbeeld karton en glas weg te brengen. Die tijd kun je beter gebruiken om iets voor je zaak te doen. Je bent volledig ontzorgd voor maar een paar tientjes per maand. En: hoe meer ondernemers in een straat meedoen, hoe beter. Hoe sneller de doorstroom van het vrachtverkeer, hoe beter. Ik kan iedere ondernemer - groot of klein - aanraden om eens contact op te nemen met Maastricht Bereikbaar om mee te doen aan een pilot." 

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief