Ga direct naar het artikel
18 september 2018

Patrick Ummels over Ontdek de e-bike

"Niet sneller met de e-bike, wel prettiger reizen dan met de auto"

Patrick Ummels, werkzaam bij Mecc Maastricht, vertelt over zijn ervaringen met de e-bike.

“Vanuit mijn woonplaats Bilzen in België is met de fiets naar mijn werk gaan niet te doen. Op het eerste stuk vanuit het centrum van Bilzen zijn er een paar pittige beklimmingen. Net voor Maastricht komt dan weer een vlakker gebied. De e-bike biedt in dat eerste stuk de krachtige ondersteuning die je nodig hebt. Op de vlakke stukken fiets ik zelf. De e-bike schakelt automatisch over als elektrische ondersteuning nodig is.

Over de 16 kilometer enkele reis doe ik nu 40 minuten. Met de auto ben ik er als het allemaal meezit met de drukte in de stad, in 30 minuten. Die extra tien minuten reizen neem ik voor lief. Met de auto ben ik vaak lang bezig om van de ene kant van Maastricht naar de andere kant te komen. Met de fiets is dit stuk door de stad juist het prettigste deel van mijn reis. Ik zoef namelijk langs alle stoplichten en rotondes waar ik normaal met de auto vaak heel lang stilsta.

Maar fietsen heeft nog een voordeel. Op de fiets kun je na je werk even je gedachten verzetten, je hoofd leegmaken. De frisse lucht doet me goed. Het is de broodnodige afschakeling na een drukke werkdag. Ik voelde me de week dat ik de e-fiets probeerde, veel energieker. Elektrisch fietsten heeft dan als voordeel dat je ’s morgens niet bezweet aankomt op je werk.”