Ga direct naar het artikel
16 januari 2018

Peter van Helvert over de e-cargo bike

"Ik geniet van de lachende gezichten en toeterende auto's"

Peter van Helvert van PP Events vertelt over de aanschaf van een elektrische cargo bike.

"Met mijn bedrijf Pipo Pé events doe ik mee aan de proef van Maastricht Bereikbaar waarbij ik de kosten voor de aanschaf van een elektrische cargo bike vergoed kan krijgen. Ik zag een artikel over de proef voorbij komen in de krant en via social media en ik dacht: waarom niet? Ik woon in Daalhof en neem nu al bijna een half jaar voor alle ritten op fietsafstand de e-cargo bike. Bijvoorbeeld voor het bezorgen van ballonnen op bestelling en mijn optredens als clown bij kinderfeestjes. Daarnaast fiets ik er 2-3 keer per week mee naar mijn werk bij Maastro Clinic.

De bakfiets beweegt gemakkelijk en is niet te breed op het fietspad. Het is fijn om op de fiets te gaan. Ik heb ook een kap voor over de bak zodat de spullen er droog en beschermd in liggen, dat is heel handig. Voorheen ging ik altijd met de bestelbus. Die staat nu vaker stil, maar ik kan ‘m nog niet wegdoen, ik maak ook nog flink wat ritten die te ver weg zijn voor de e-cargo bike. Ritten naar het centrum gaan sneller met de e-cargo bike.

Bij goed weer treed ik op als clown in de binnenstad van Maastricht en op het Vrijthof. De e-cargo bike is daarbij erg gemakkelijk. Ik kom eraan op de fiets en kan meteen beginnen. Ik hoef ook niet te zoeken naar een parkeerplaats en met spullen te sjouwen. Op deze manier is de stad dus veel bereikbaarder voor mij. En natuurlijk heeft het een leuke uitstraling, een clown op een elektrische bakfiets. Ik heb al veel complimenten gekregen. Als ik door de stad fiets, zie ik lachende gezichten en veel auto’s toeteren. Ook de klanten reageren heel enthousiast, het is voor mij dus een mooi reclamemiddel.”