Ga direct naar het artikel
18 juli 2018

Pieter Smeets over de e-cargo bike

"Het scheelt parkeerkosten, ik kom tot aan de deur bij de klant én het is sneller"

Pieter Smeets, van Pieter Smeets Schilderwerken, vertelt over zijn ervaringen met de e-cargo bike.

“Ik zag regelmatig andere ondernemers met een e-cargo bike rondfietsen en wilde het voor mijn bedrijf zelf ook eens geprobeerd hebben.”Pieter Smeets van Pieter Smeets Schilderwerken probeerde twee weken de elektrischebakfiets van Maastricht Bereikbaar: “Met een zwaarbeladen fiets moet je de drempels wel rustig nemen en soms even hard in de remmen gaan. Voor een kleinere klus in de binnenstad van Maastricht was de fiets erg handig. Het scheelt parkeerkosten, ik kom tot aan de deur bij de klant én het is sneller.”

Van bus naar e-fiets

“We zijn met zes schilders en hebben vier bussen rondrijden. Het fietsen beviel me goed, ik fiets graag. Een ritje met alle spullen die wij nodig hebben, is met een gewone fiets niet te doen. De kleinere materialen kon ik goed meenemen op de e-fiets. Voor de grotere materialen zoals een trap en hele grote, zware emmers verf, moest ik wel nog onze bus nemen. Van de twee weken ben ik zes keer met de fiets kunnen gaan.” 

Gemakkelijk én sneller

Voor andere ondernemers met minder grote spullen, is een elektrische bakfiets echt goed in te zetten. Voor onze bedrijfstak helaas wat minder goed. Maar probeer het zeker! De e-bike is gemakkelijk in het gebruik én in de binnenstad altijd sneller.”

Milieubewust ondernemen

Pieter schaft voor zijn schildersbedrijf geen e-cargofiets aan: “Ik vind hem te duur voor de keren dat wij hem kunnen gebruiken. Maar we proberen het milieu wel op andere manieren zo min mogelijk te belasten. We gaan over op een elektrisch busje, we gebruiken bio-basedverfproducten en bij het reinigen van onze kwasten scheiden we de verf van het water. De verf laten we uitdrogen en komt bij het restafval zodat de milieubelastende stoffen niet in het riool terecht komen”