Ga direct naar het artikel
1 mei 2019

Remco Brouwer over de e-cargo bike

"Met de e-bakfiets kunnen we slimmer omgaan met onze voorraden"

Remco Brouwer eigenaar van het Fitz Roy Hotel, grand café Au Mouton Blanc en het Theatre Hotel probeert 2 weken gratis de e-cargo bike van Maastricht Bereikbaar. “Voor ons is de elektrische bakfiets perfect in te zetten voor de bevoorrading van onze twee hotels en grand café in hartje centrum. We kunnen zo slimmer omgaan met onze voorraden.”

“Overal hadden we wat voorraad liggen, nu brengen we de benodigde levensmiddelen met de cargobike. Sneller en minder intensief dan lopend, zoals we voorheen deden. De fiets zorgt voor tijdwinst. Bovendien is het is de manier om het aspect duurzaamheid onder de aandacht te brengen bij mijn personeelsleden. Ze ermee in contact te brengen en hen te laten ervaren dat we ons vervoer ook op een duurzame manier kunnen organiseren.”

Prettig in gebruik

“Vijf personeelsleden hebben de fiets al geprobeerd. Ik heb er zelf ook al op gefietst en vind de fiets erg prettig in gebruik. Hij is groot, maar wel goed handelbaar en als je de swing eenmaal te pakken hebt, fietst hij heerlijk. Het stallen van de fiets bij onze locaties midden in de binnenstad is wel lastig. We hebben geen afgesloten en overdekte ruimte waar de fiets ’s nachts kan staan.” 

Kans

“Tijdens een brainstormsessie over duurzaamheid met een netwerk van horecaondernemers in de binnenstad hoorde ik van de probeeractie voor de e-cargo bike van Maastricht Bereikbaar. Ik dacht die kans moet ik grijpen. Duurzaam ondernemen vind ik belangrijk. Zo wil ik twee elektrische laadpalen op ons eigen parkeerterrein achter een van onze hotels plaatsen. Ook denk ik over de aanschaf van een elektrisch bedrijfsvoertuig. In combinatie met een elektrische bakfiets maakt dat ons duurzaam vervoersplaatje compleet.”