Ga direct naar het artikel
14 januari 2020

Resi Urlings over e-cars bij Gemeente Maastricht

"Fiets, dienstauto, e-car huren, een eigen auto heb ik niet meer nodig!"

Bij de Gemeente Maastricht mag je voor zakelijke reizen een van de drie BMW’s i3 deelauto’s gebruiken. Informant bij het GemeenteLoket Resi Urlings maakte al een paar keer gebruik van de e-car. Vanaf het eerste moment was ze enthousiast. Ze bekijkt haar thuissituatie zelfs met andere ogen. “Is een eigen auto nog wel nodig? vraag ik me af? Met lopen, fietsen, OV en af en toe een huurauto kom ik ook overal en ben ik waarschijnlijk veel goedkoper uit!” 

E-car voor zakenreizen

De e-cars kwamen in oktober 2018 in de pool dienstauto’s. Ze zijn onderdeel van de pilot ecarshare bij de gemeente Maastricht. Voor zakelijke reizen mag je de e-car gebruiken als je bestemming niet makkelijk bereikbaar is te voet, met de fiets of het openbaar vervoer. Of als je met meer mensen naar dezelfde bestemming reist. 

Goede service

Resi is echt fan van het eerste uur. “Bij de eerste proefrit merkte ik al dat het rijden in een elektrische auto niet heel anders is. Die BMW rijdt vooral heel lekker. Ook fijn, het gemak waarmee je de elektrische dienstauto na reservering kan meenemen. Je hebt geen sleutel nodig, je houdt gewoon je mobiel bij de auto en je stapt in. Ik heb een keer meegemaakt dat de auto op locatie niet meer openging. Dan bel je naar een servicenummer en ze lossen het meteen voor je op.”

Net zo mobiel 

Op dit moment heeft Resi samen met haar man een leaseauto. Op brandstof. “Als dit contract afloopt, zou ik overstappen op elektrisch. Maar ik denk eigenlijk dat ik veel beter af ben zonder eigen auto. Ik woon in het centrum, dus naar het werk loop ik. In het weekend loop ik ook gerust naar mijn moeder in Wolder. Verder kies ik vaak voor bus of trein. Soms is een bestemming echt onhandig te bereiken. Dan wil ik graag een e-car kunnen huren. Als ik ook in het weekend kan kiezen voor de dienstauto’s van Gemeente Maastricht is dat top. Voor het leasebedrag dat ik iedere maand kwijt was, kan ik een heel aantal keren een e-car huren!”