Ga direct naar het artikel
10 maart 2020

Rob Smeets over de slimme bandenpomp op P+R Maastricht Noord

"Door deze pomp kan echt iedereen rijden met de juiste bandenspanning"

Vakspecialist Erfgoed Rob Smeets parkeert bij P+R Maastricht Noord op de dagen dat hij bij Gemeente Maastricht werkt. Omdat hij graag iets wil doen voor het klimaat, gebruikte hij de slimme bandenpomp. “Mijn banden bleken helemaal niet zo goed opgepompt als ik dacht. Het oppompen was bij deze slimme bandenpomp erg makkelijk, over twee maanden doe ik het weer. Zo bespaar ik in 5 minuutjes aardig wat CO2!”

Echt slim, die bandenpomp

Bij P+R Noord Maastricht staat sinds 20 september een slimme bandenpomp. De pomp maakt het mensen heel gemakkelijk om hun banden zelf op te pompen. Na het invoeren van een kenteken vertelt de pomp je de juiste bandenspanning. Wie die al weet, kan de gewenste spanning direct invoeren op het scherm. Vervolgens helpt de pomp de gebruiker in overzichtelijke stappen verder. “Je ziet precies wat je moet doen,” zegt Rob. “Ik was echt positief verrast. Je denkt toch aan zo’n pomp bij het tankstation, maar die geeft eigenlijk alleen maar lucht. De slimme bandenpomp geeft je meer mogelijkheden. Alles is duidelijk uitgelegd en je ziet ook meteen wat je de komende maanden bespaart op brandstof en CO2-uitstoot.” 

Steentje bijdragen

Door zijn werk bij de Gemeente Maastricht ziet Rob de inspanningen die er gedaan worden om de stad duurzamer te maken. Elektrische bussen bijvoorbeeld of de aanleg van het P+R-terrein. Zelf is hij daar ook steeds bewuster mee bezig. “Ik vind het klimaat belangrijk genoeg om energie en tijd te stoppen in duurzamer reizen. Of wat meer te betalen voor duurzamere opties. Maar bij deze slimme bandenpomp is dat allemaal niet nodig. Of je nou technisch onderlegd bent of niet, door deze pomp kan echt iedereen rijden met de juiste bandenspanning!