Ga direct naar het artikel
6 oktober 2020

Sigrid Dohmen over de fietsleaseregeling bij Woonpunt

"De leasekosten per maand worden door mijn werkgever vergoed."

Sigrid Dohmen werkt bij de klantenservice van woningcorporatie Woonpunt in Maastricht. Voorheen pakte Sigrid de trein vanuit station Meerssen naar Maastricht. Nu in het OV een mondkapje verplicht is, reist ze liever niet meer met de trein. “Ik fiets tegenwoordig met mijn nieuwe geleasete e-bike naar mijn werk in Maastricht. Het geeft meer vrijheid. Ik hoef niet meer op de tijd te letten en een trein missen zit er niet meer in.”

Sinds Corona

Sinds corona werkt ze gedeeltelijk vanuit huis. Als senior medewerker van de klantenservice stuurt ze het team aan en is het nodig om ook regelmatig op kantoor in Maastricht aanwezig te zijn. “’s Morgens start ik rustig thuis op en werk ik een uurtje. Daarna fiets ik de acht kilometer naar mijn werk in Maastricht. Op de fiets schakel ik lekker even af. Geniet ik van de omgeving. Ik fiets regelmatig over de Groene Loper naar het werk. De staat van de fietspaden is niet overal even goed. Dat valt je pas op als je elke dag op de fiets zit.” 

Binnen no-time op de fiets

Woonpunt biedt sinds mei 2020 de fietsleaseregeling aan voor haar medewerkers: “Op intranet las ik over de nieuwe leaseregeling voor het aanschaffen van een nieuwe fiets of e-bike. Ik was meteen enthousiast en ben dezelfde week nog naar een fietshandelaar bij mij in Meerssen gegaan. Bij Rob Smeets Rijwielen was ik de eerste klant die een fiets kwam leasen. Eigenaar Rob zocht alles voor me uit en deed de aanvraag. Binnen twee weken fietste ik al met mijn nieuwe fiets naar het werk. Mijn elektrische Cortina stadsfiets kost nieuw rond de 2000 euro. Mijn eigen bijdrage is slechts 7 euro per maand, inclusief pechhulp en een fietsverzekering. De leasekosten per maand, worden dus voor een groot deel door mijn werkgever vergoed.”

Goed om in beweging te blijven!

Om mee te kunnen doen aan de fietsleaseregeling deed Sigrid wel afstand van haar reiskostenvergoeding: “Kosten voor het OV of brandstofkosten voor de auto heb ik nu ook niet meer. Ik reis vrijwel gratis naar het werk én doe ongemerkt ook nog iets aan mijn conditie. Ik zet de elektrische ondersteuning zo laag mogelijk. Het is goed om in beweging te blijven. Zeker nu het coronavirus nog rondwaart.”

 

Meer weten over de fietsleaseregeling? Neem contact op met onze projectleider fietsstimulering Edwin Claessens.

Edwin Claessens
Projectleider Fietsstimulering
Woonpunt Sigrid Dohmen voorzijde