Ga direct naar het artikel
6 december 2018

Wethouder Charles Claessens uit Heerlen fietst door

"Ik kijk er naar uit om deze winter op de fiets te stappen"

Woont in Heerlen. Werkt als wethouder mobiliteit en duurzaamheid bij de gemeente Heerlen.

Wethouder mobiliteit en duurzaamheid Charles Claessens van de gemeente Heerlen woont op zes kilometer van zijn werk in het gemeentehuis van Heerlen. “Aangezien ik de hele dag van vergadering naar vergadering ga, kan ik niet bezweet op het werk aankomen. Met de winterfietsactie #HeelHeerlenFietst krijg ik de mogelijkheid om toch met de fiets naar het werk te gaan.”

Conditie

“In januari probeer ik twee weken gratis een e-bike van Maastricht Bereikbaar. Ook al vallen de probeerweken in de winter, ik kijk er nu al naar uit om deze winter op de fiets te stappen. Beweging geeft voldoening en je conditie gaat erop vooruit. Minder met de auto doen is bovendien goed voor het milieu. Eigenlijk zijn er geen argumenten om niet in beweging te komen!” 

Extreem weer

“Het is een kwestie van het knopje omzetten. Gewoon de uitdaging aangaan en het fietsen inplannen in mijn agenda. Ook bij extreem weer wil ik doorfietsen. Ik moet nog wel een goed regenpak kopen, een muts en een paar goede handschoenen. Dan ben ik er helemaal klaar voor.” 

Iets teweegbrengen

“Nu pak ik de auto voor alles, omdat ik het zo gewend ben. Voordat ik mijn rijbewijs had, fietste ik overal naar toe. Tijdens mijn studie deed ik zelfs aan wielrennen. Ik hoop dat ik na deze probeeractie minder snel voor de auto kies en misschien kan ik intern nog iets bij mijn collega’s teweegbrengen. Als ik alle wethouders en raadsleden op de fiets krijg, ben ik een blij man. Een mooier voorbeeld voor onze stad bestaat er niet!”