Ga direct naar het artikel
15 maart 2021

Yleen Simonis over haar gewonnen e-bike

"Op de fiets zie je nog eens wat van je omgeving. En met een e-bike kom je frisser en beter gezind aan op het werk."

Yleen Simonis werkt als projectmanager bij Maastricht University en woont in Riemst (België). Ze kijkt net als iedereen uit naar de dag dat ze weer naar haar werk in Maastricht mag. Voor Yleen wordt het vijftien kilometer tellende ritje naar haar werk extra bijzonder. Ze kan dan eindelijk met haar spiksplinternieuwe gewonnen e-bike naar haar werk fietsen.

In november kreeg Yleen via mail te horen dat ze als deelnemer aan de jaarlijkse effectmeting van Zuid-Limburg Bereikbaar een elektrische fiets had gewonnen! Gelukkig kon Yleen haar nieuwe fiets nog net voor de lockdown in de winkel gaan uitzoeken met hulp van de medewerkers van fietsspecialist Aon de Stasie, en leverde zij de fiets bij haar aan huis.

Aronnijsfotogr ZLB Uitreikingebikelr 001 Kopie

Beter gezind

Yleen: “Acht jaar geleden kocht ik al een elektrische fiets na een probeerervaring via Ontdek de E-bike. Op de dagen dat het ’s morgens en ’s avonds nog licht is, fiets ik binnendoor naar mijn werk in Maastricht. Een stuk prettiger dan met de auto naar het werk gaan. Je ruikt en voelt de buitenlucht. Op de fiets ervaar en zie je dingen anders dan in de auto. Je ziet nog eens wat van je omgeving en komt frisser en beter gezind aan op het werk.”

Middenmotor versus voorwielmotor

“Mijn oude e-bike was nu wel aan vervanging toe. Hij heeft de motor in het voorwiel. Bij mijn nieuwe e-bike – een Gazelle – zit de motor in het midden van de fiets en is hij veel lichter. Dat merk je wel bij het fietsen. Als je hard remt bij een fiets met de motor in het voorwiel dan schokt de hele fiets mee.”

Tweede bestemming

Haar oude elektrische fiets krijgt een mooie tweede bestemming: “Mijn dochter gebruikte hem al vaker en is nu blij dat ze ook een elektrische fiets heeft. Ze fietst er mee naar haar vriendinnen in de andere dorpen hier in de buurt.”

Met de fiets – geen bezwaar

Yleen kan inmiddels niet meer zonder haar elektrische fiets: “Twijfel je over een e-bike? Dan moet je er zeker een aanschaffen! Bezwaren om niet te fietsen – het kost me te veel tijd, het is slecht weer of ik heb een vergadering – wuif je zo weg met een elektrische fiets. Je neemt de e-bike namelijk veel sneller dan een gewone fiets, omdat een elektrische fiets gewoon veel prettiger fietst!”

Over de effectmeting van ZLB

Jaarlijks houdt Zuid-Limburg Bereikbaar een onderzoek over duurzame mobiliteit onder de medewerkers van de ruim 40 aangesloten werkgevers. Via deze zogenaamde effectmeting evalueren we onze acties, producten en diensten die we in 2020 bij de werkgevers hebben uitgevoerd. Om alle medewerkers die de enquête hebben ingevuld te bedanken maken ze kans op mooie prijzen met als hoofdprijs een e-bike t.w.v. €2.500. Want, alleen door jullie bijdrage kunnen we onze resultaten in kaart brengen en onze producten en diensten blijven verbeteren. Alle prijswinnaars kregen persoonlijk bericht over hun gewonnen prijs.

 

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief