Ga direct naar het artikel

Help jouw medewerkers slimmer op weg tijdens werkzaamheden aan de A79

Samen met werkgevers in Zuid-Limburg kijken we naar mogelijkheden om de verkeershinder tot een minimum te beperken. Bijvoorbeeld door werknemers thuis te laten werken, op een later tijdstip te laten starten met het werk om zo de spits te mijden. Of zelfs anders te laten reizen naar hun werklocatie met de (eigen) e-bike/fiets of het openbaar vervoer gedurende de werkzaamheden aan de A79. Daarom tref je hieronder alle informatie rondom de werkzaamheden aan de A79, waaronder kant en klare berichten en communicatiemiddelen om te delen binnen jouw organisatie. Deze informatie zullen we gedurende de werkzaamheden aanvullen met actuele berichtgeving per afsluiting.

Heb je een bericht op maat nodig, dan helpen we graag. Je kunt dit aanvragen via bernice.reijnders@zuid-limburg-bereikbaar.nl

Faciliteer het thuiswerken

Het beste middel om de verkeersdruk op de omleidingsroute tegen te gaan is als medewerkers thuis werken. Als werkgever kun je daaraan bijdragen door dit mogelijk te maken. Toch met de auto? Faciliteer je medewerkers dan om buiten de spits te reizen en wijs hen op de aangeduide omleidingsroute via de A2/A76. Medewerkers moeten rekening houden met extra reistijd, en de mogelijkheid dat deze zelfs kan oplopen als iedereen op hetzelfde tijdstip in de auto stapt. 

Medewerkers kunnen gebruik maken van reisalternatieven

Medewerkers die niet kunnen thuiswerken én normaal van de A79 gebruik maken, bieden wij een alternatief om naar hun werk te reizen. Het gaat om een aanbod voor:

  • De Arriva trein tussen Maastricht Randwyck en Heerlen, je mag max. 2 doordeweekse dagen per week reizen per afsluiting;
  • 4 weken lang gebruik maken van een van onze e-bikes;
  • Het aanbod is per afsluiting aan te vragen en je kunt per afsluiting een nieuwe aanvraag doen;
  • Let op op = op dus communiceer de reisalternatieven met je medewerkers zodat ze op tijd kunnen reserveren.
2021 03 01 A79 Maastricht Heerlen (48)
Groot onderhoud aan de A79

In 2021 werkt Heijmans in opdracht van Rijkswaterstaat aan een stillere, veiligere en duurzamere A79. De A79 is 4 x 4 weken afgesloten voor weggebruikers. 

Maak gebruik van de Slimme Kaart

Op onze Slimme Kaart (zie het kaartje rechts) kun je de actuele situatie is. Als werkgever is het mogelijk om deze kaart ook te plaatsen op je website, de instructie hiervoor vind je terug op de volgende website: https://slimme-kaart-maastricht.made4it.com/embed-slimme-kaart.html. Als je ondersteuning wil bij het embedden dan kun je ons hierover mailen.  
Is een (snel)weg groen dan betekent het dat verkeer kan doorrijden en het niet druk is. Bij een oranje kleur is het drukker op de weg, dit kan zich ook voordoen als er een wachtrij is bij een verkeerslicht. Kleuren de (snel)wegen rood dan is het (heel) druk op de weg en moet je rekening houden met vertraging door files of stilstaand verkeer. 

Aan de slag met duurzame gedragsverandering

Wil je als werkgever (in Zuid-Limburg) de werkzaamheden aan de A79 aangrijpen om aan de slag te gaan met structurele gedragsverandering of wil je weten wat Zuid-Limburg voor je kan betekenen. Neem dan hierover contact op met de mobiliteitsmakelaars. 

Rob Schaap
Mobiliteitsmakelaar
Bernice Reijnders
Mobiliteitsmakelaar
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief