Ga direct naar het artikel
7 september 2020

Alert op duurzaam gebruik wagenpark

Bakkerij Paulissen en Houben Duurzame Renovatie zijn als logistieke partner aangesloten bij Zuid-Limburg Bereikbaar (ZLB). Samen werken we aan duurzame oplossingen voor het optimaliseren van hun logistieke proces, waarbij het rijden van minder en schonere kilometers een rol speelt. Op donderdag 13 augustus werden de banden van de auto’s bij beide bedrijven gecontroleerd. Waar nodig kregen de banden extra lucht van het team van Band op Spanning.

Resultaten

Niet alleen de spanning van de banden van de auto’s van de medewerkers werden gecontroleerd. Ook de banden van de bedrijfswagens kwamen bij beide bedrijven aan de beurt. In totaal bleken 35 auto’s onderspanning te hebben. De bandenspanningsactie leverde een besparing op van bijna 600 kg CO2. Ter vergelijking, dit is evenveel als drie jaar achter elkaar elke dag 5 minuten douchen. (Bron: www.fluxenergie.nl/milieucentraal-bespaar-energie-douche-korter)

Rij veiliger en zuiniger met je banden op spanning

Projectondersteuner Eline Rademaker van Zuid-Limburg Bereikbaar: “Wat we ook nu weer kunnen concluderen is dat het regelmatig checken van je bandenspanning zin heeft. Uiteindelijk gaat het voordelen opleveren, zowel voor het milieu als in financiële zin voor het bedrijf in de vorm van minder kosten. Naast dit effect is er ook sprake van een toenemend bewustzijn dat we met elkaar invloed hebben door ook kleine dingen te doen of te laten. Fijn dat deze bedrijven en de medewerkers samen met ons deze stap hebben genomen om veiliger, schoner en goedkoper te rijden.”

Jij doet toch ook mee?

Ook jij kunt je banden door het team Band op Spanning gratis laten controleren tijdens een van de acties bij jou in de buurt. Kijk voor de data op www.maakdebeweging.nl of rij naar de vaste slimme bandenpomp op P+R Noord in Maastricht om je bandenspanning te checken.

Zet het in je agenda!

Maak van het controleren van je bandenspanning een vaste activiteit in je agenda. Zo rijd jij altijd veilig rond met de juiste bandenspanning, bespaar je op je brandstofkosten en CO2-uitstoot. Zo draag je jouw stukje bij aan duurzaamheid en veiligheid.

 

 

Ook aan de slag met verduurzaming van je logistiek?

Neem contact op met onze projectleider Logistiek Mark Luikens.

Mark Luikens
Projectleider Logistiek
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief