Ga direct naar het artikel
17 december 2020

Band op Spanning MUMC+: “Ik ben er extra vroeg voor naar het werk gekomen”

Op 24 november en 1 december stond het team van Band op Spanning in alle vroegte klaar om de autobanden van de medewerkers van MUMC+ van extra lucht te voorzien. Mensen reageerden positief op de actie: “Goed dat jullie dit doen!” of “Wat een service!”. Eén medewerker was er zelfs extra vroeg voor naar het werk gekomen. Ook veel mensen gaven aan zelf net de bandenspanning gecontroleerd te hebben of dat zij net winterbanden op de auto hadden laten zetten.

De resultaten liegen er niet om

In twee dagen tijd werden 432 autobanden gecontroleerd, waarvan er maar liefst 355 onderspanning hadden. Dat is 83%! Het aantal vermoedelijk lekke banden was ook hoog: 31 stuks. De oorzaak hiervan zou kunnen liggen bij het koudere weer in deze tijd van het jaar. Dit heeft invloed op de bandenspanning, want lucht zet immers uit bij warmte. De autobezitters zijn gelukkig op tijd gewaarschuwd. Te lang doorrijden met te weinig lucht in de autobanden kan namelijk leiden tot klapbanden. Daarbij wordt er meer brandstof verbruikt, maakt de auto meer geluid en is er meer CO2-uitstoot. In totaal werd er 7.368kg CO2 bespaard bij de twee actiedagen.

Zet ‘m in je agenda en die van je collega’s!

Veilig rijden is ook voor veel bedrijven een belangrijk punt van aandacht. Maak van het controleren van je bandenspanning een vaste activiteit in je agenda en promoot dit ook onder de medewerkers binnen je bedrijf. Zo rijden jij en je collega’s altijd veilig rond met de juiste bandenspanning en wordt er bespaard op brandstofkosten en CO2-uitstoot. Zuid-Limburg Bereikbaar helpt met een geheugensteuntje door een vaste agendamelding klaar te zetten. Activeer deze melding door op de link ‘zet in mijn agenda’ rechtsboven te klikken. Het enige wat je nog moet doen is zelf de banden oppompen. Dit kan thuis voor wie in het bezit is van het juiste materiaal, bij tankstations of gratis op P+R Maastricht Noord. Hier staat een slimme bandenpomp die het je nog makkelijker maakt.

 

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief