Ga direct naar het artikel
16 maart 2021

Beste (thuis)werkgever van het jaar bekend

Hegge Management uit Weert, 2Switch uit Venray, en Johnson Matthey en VodafoneZiggo uit Maastricht hadden de Limburgse award al op zak. Stuk voor stuk voorbeelden in het thuiswerken met oog voor welzijn en vitaliteit van hun medewerkers. De landelijke prijzen bleken net een stap te ver. Deze gingen naar informatietechnologie en services bedrijf ITicon B.V., adviesbureau Spectrum (partner met elan), SAP-dienstverlener McCoy & Partners en gezondheidszorginstelling Omring! Dat jullie voorbeeld op het gebied van thuiswerken een inspiratiebron mag zijn voor anderen, en keep up the good work!

Landelijk mobiliteitsplatform Zo Werkt Het voerde de afgelopen maanden campagne om de beste (thuis)werkgevers van 2020 te vinden. En met succes! Zo`n 4.000 werknemers nomineerden hun werkgevers met de meest uiteenlopende en bijzondere inzendingen. In Limburg kregen VodafoneZiggo en Johnson Matthey uit Maastricht, 2Switch uit Venray en Hegge Management uit Weert de vier regionale awards. Alle vier zijn ze in de race om ook landelijk de titel Beste (Thuis)Werkgever van het Jaar in de wacht te slepen. De provincie Limburg neemt deel aan het landelijk mobiliteitsplatform via Zuid-Limburg Bereikbaar, Roermond Bereikbaar en Trendsportal (Noord-Limburg).

Zo Werkt Het Award 2020

Als blijk van waardering voor organisaties die nét even een stapje verder zijn gegaan om werken in 2020 een stuk makkelijker te maken voor hun medewerkers, besloot mobiliteitsplatform `Zo Werkt Het` om dit jaar een award uit te reiken aan de Beste (Thuis)Werkgevers van het Jaar 2020. Een eervolle uitreiking voor werkgevers die in het afgelopen jaar het verschil hebben kunnen maken voor werknemers binnen hun organisatie.

Iedere werkgever heeft zijn of haar medewerker op een andere manier ondersteund in het thuiswerken. Hierbij werd gekeken naar verschillende criteria. Teambuilding, vitaliteit, een fijne thuiswerkplek, persoonlijke aandacht, plezier op het werk, duurzame mobiliteit, meetings online en reisvoorzieningen kwamen als thema’s aan bod in de ruim 4.000 nominaties.

De regionale winnaars

De Zo Werkt Het Award wordt in vier verschillende poules uitgereikt. Zo maken zowel kleinere start-ups, als de multinationals kans op de prijs. De volgende regio-winnaars zijn gekozen uit alle Limburgse nominatie-inzendingen.

  • In de categorie 1-20 werknemers: Hegge Management uit Weert adviseert bedrijven op het terrein van management en bedrijfsvoering.
  • In de categorie 20-50 werknemers: 2Switch, een gratis ophaalservice in tweede hands spullen uit Venray.
  • In de categorie 50-200 werknemers: Johnson Matthey uit Maastricht. Het internationaal opererende bedrijf vervaardigt decoratie- en oppervlaktematerialen voor de keramische- en glasindustrie.
  • In de categorie 200+ werknemers: VodafoneZiggo. Werknemers van de vestiging in Maastricht hebben hun werkgever genomineerd. Het bedrijf is leverancier van communicatiediensten aan consumenten en bedrijven.

De regio-winnaars kregen een prijs uitgereikt. Bij VodafoneZiggo is men trots en verheugd winnaar te zijn van de Werkgevers award 2020 voor Limburg. “Door ons vooruitstrevende mobiliteitsbeleid in combinatie met onze manier van connected working stellen wij medewerkers in de gelegenheid daar te werken waar dat het meest effectief is. Werknemers kunnen kiezen uit de werkplek en werkomgeving die het best past bij de uit te voeren activiteiten van dat moment. Onze medewerkers waarderen dit en geven aan energie te krijgen om met collega’s in verbinding te staan waar zij zich ook bevinden.”

Op dinsdag 16 maart 2021 tussen 9:00 en 10:00 uur worden de landelijke winnaars van de Zo Werkt Het Award 2020 bekendgemaakt in aanwezigheid van alle regionale winnaars. Ook wordt tijdens dit moment een woord tot de winnaars gericht door Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen-Wijbenga. Gedurende de digitale uitreiking komen veel bijzondere inzendingen voorbij en worden de Zowie-Awards uitgereikt.

IMG 6778

Met de awards vragen we aandacht om thuiswerken en duurzaam reizen ook na corona sterk in te vullen. Ook op zoek naar het nieuwe samen? We praten er graag met je over!

Rob Schaap
Mobiliteitsmakelaar
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief