Ga direct naar het artikel
19 mei 2020

Grootschalig onderzoek naar thuiswerken

Wat vinden werknemers en werkgevers er van?

Om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan zijn er ingrijpende maatregelen getroffen. Eén daarvan is de oproep om zoveel mogelijk thuis te werken. De effecten hiervan zijn duidelijk merkbaar op de wegen in Zuid-Nederland. Er wordt minder gereisd en er zijn vrijwel geen files meer. Zuid-Limburg Bereikbaar onderzoekt samen met partners uit Brabant, Rotterdam en Utrecht hoe werknemers deze nieuwe manier van werken ervaren.

Ook vragen wij werkgevers naar hun ervaringen en ideeën. Zo ontstaat er een compleet beeld van de bevindingen en kunnen we leren hoe we in de toekomst op afstand werken kunnen bevorderen.

Aandachtsgebieden

Het onderzoek belicht de volgende aandachtsgebieden:

  • Thuiswerken: wat zijn de werk- en thuiswerkervaringen tijdens de periode van Corona?
  • Gezondheid en productiviteit: hoe wordt de gezondheid en productiviteit ervaren tijdens de periode van Corona?
  • Werkgever: welke maatregelen worden door de werkgever genomen tijdens de periode van Corona?
  • Mobiliteit: het reisgedrag van respondenten vóór en tijdens de periode van Corona.
  • Toekomst: het werkgedrag van respondenten ná de periode van Corona.

Compleet beeld

Inmiddels hebben ruim 1.800 respondenten in Zuid-Limburg de enquête ingevuld. Samen met de respons uit de andere regio’s ontstaat er een compleet beeld, waar vele partners hun voordeel mee kunnen doen. We zullen binnenkort uitgebreider berichten over de bevindingen.

Samenvatting van het rapport

Wil je een samenvatting van het rapport ontvangen? Vul onderstaand formulier in en je ontvangt van ons de samenvatting van het rapport via mail.

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief