Ga direct naar het artikel

Kies de Fiets & Zuid-Limburg Bereikbaar

Op weg naar meer fitte en uitgewaaide medewerkers

30 januari 2020

Kies de Fiets & Zuid-Limburg Bereikbaar

Fietsen is gezond en duurzaam. Op de fiets draag je ook niet bij aan files. Om die redenen is het stimuleren van de fiets onder medewerkers één van de speerpunten van Zuid-Limburg Bereikbaar. Onze benadering sluit ook aan bij ‘Kies de fiets’, een landelijke missie van minister Stientje van Veldhoven (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat). Hierin roept ook de Nederlandse overheid alle werkgevers op zich in te spannen om meer medewerkers op de fiets naar het werk te krijgen.

Veel voordelen  

Wie elke dag een kwartier van en naar het werk fietst, beweegt 150 minuten per week. Dat is een bewezen recept voor vitaliteit. Ervaring leert dat medewerkers sneller voor de fiets kiezen als hun werkgever hen de juiste tools biedt: aantrekkelijke regelingen, goede voorzieningen én de juiste communicatie en acties op touw zetten. Het stimuleren van de fiets voor het woon-werkverkeer is één van de continue aandachtsvelden van Programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar. Wij faciliteren werkgevers om de fiets onder medewerkers te stimuleren.

Samen de missie succesvol maken

Ook meer mensen op de fiets helpen? Wij helpen je met informatie over fietslease, -aanschaf en fiscale regelgeving. We kunnen je ondersteunen in de communicatie met medewerkers. Onder deelnemende werknemers verloten we mooie prijzen, waaronder een nieuwe e-bike. Fietsvriendelijke werkgevers zetten we bovendien in het zonnetje. Bekijk alle voordelen en mogelijkheden en meld je aan.

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief