Ga direct naar het artikel
10 maart 2020

Stop & Drop-plaatsen op Markt en Vrijthof klaar voor gebruik

De gemeente Maastricht ontwikkelt samen met Zuid-Limburg Bereikbaar een breed pakket aan maatregelen, producten en diensten om onder andere de logistieke bereikbaarheid van bedrijven en het stadscentrum te verbeteren en de gezamenlijke klimaatdoelstelling om vanaf 2050 klimaat (CO2-)neutraal te zijn, te realiseren.

Elektrisch koelen  

Vanaf medio maart hebben enkele horecagroothandels in Maastricht de mogelijkheid om hun koelmotoren op de Markt en het Vrijthof aan te sluiten op ondergrondse stroomvoorzieningen. Bij deze punten kunnen de horecagroothandels elektrisch koelen en kan de dieselmotor uit. De locaties zijn samen met diverse belanghebbenden bepaald en liggen binnen een straal van 250 meter van de bestemming. Het werken met vaste afleverpunten leidt tot minder overlast van lossende voertuigen op straat, minder voertuigkilometers binnen de stad en minder uitstoot (zoals CO2, fijnstof en geluid).

Meld je aan voor Stop & Drop!

Ook een bijdrage leveren aan duurzame bevoorrading van de horeca en gebruikmaken van de speciale laad-/losplaatsen? Kijk op logistiekbereikbaar.nl hoe je dat doet. Meer informatie over slimme bevoorrading van de binnenstad is te vinden op de website logistiekbereikbaar.nl.

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief