Ga direct naar het artikel
2 november 2020

Themasessies: `Gezond Thuiswerken` en `Vitaal op Afstand`

Door het massale thuiswerken zijn veel organisaties het afgelopen jaar op minder bekend terrein gekomen. Zuid-Limburg Bereikbaar heeft in de afgelopen maanden al meerdere malen onderzoek gedaan bij de aangesloten werkgevers. We merken dat het merendeel van de werkgevers kampt met dezelfde vragen. Eén van deze vraagstukken is de vitaliteit van de medewerkers. Is de werkplek thuis wel ergonomisch ingericht? Beweegt iedereen voldoende? Welke invloed heeft het langdurig thuiswerken op de betrokkenheid en duurzame inzetbaarheid van de medewerkers? Wat te doen als werknemers lichamelijke klachten ervaren? Netwerk Vitaal Limburg, MKB Limburg, Zuid-Limburg Bereikbaar en Roermond Bereikbaar hebben de handen ineen geslagen en geven antwoord op deze vragen tijdens een reeks gratis online themasessies. 

Themasessie Gezond Thuiswerken

Dinsdag 10 november van 13.30 - 14.15 uur

Werken jouw medewerkers thuis en vraag je je af of hun werkplek wel ergonomisch is ingericht? Thuiswerken betekent passen en meten want niet iedereen heeft een eigen kantoor in huis. Een verkeerd ingestelde werkplek kan leiden tot onder andere rug-, nek- en armklachten. Gastsprekers Ruud Hanssen (Ergonomisch Adviseur bij Health2Work) en Roelof van der Westen (Gezondheidswetenschapper bij FysioStofberg) praten je bij over de gezondheidsrisico’s die thuiswerken met zich mee kunnen brengen en bieden handvatten om deze risico’s zo klein mogelijk te houden. Want als er iets is dat we van 2020 hebben geleerd, is het dat onze gezondheid van onschatbare waarde is!

Aanmelden themasessie Gezond Thuiswerken 10 november 2020

Themasessie Vitaal op afstand

Maandag 16 november van 13.30 - 14.30 uur

Tijdens deze interactieve themasessie gaan vitaliteitscoaches Iris Strooper en Lotje Pulles van benVitaal met jou en de andere deelnemers in gesprek over vitaliteit en betrokkenheid tijdens thuiswerken. Je krijgt handige tips en er worden ervaringen uitgewisseld. Welke uitdagingen brengt thuiswerken met zich mee? En welke kansen kun je juist aangrijpen? Je krijgt advies om die kansen optimaal te benutten en hoe je aan de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers kunt werken. Kortom, genoeg stof tot nadenken!

Aanmelden themasessie Vitaal op Afstand 16 november 2020

Stockfoto flexwerkplek
Rob Schaap
Mobiliteitsmakelaar
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief