Ga direct naar het artikel

Eén app

reizen plannen, boeken én betalen

15 april 2021

Van vaste reiskosten naar flexibel met app

Vanaf 1 juli verliest de vaste reiskostenvergoeding de huidige fiscale status. Wil je als werkgever onbelast blijven vergoeden? Dan zoek je wellicht een alternatief. Er zijn nu veel medewerkers die hun mobiliteit tegen het licht houden. Vanwege het thuiswerken nu en het hybride werken straks verandert er veel. Is die dure leaseauto of het OV-abonnement nog de beste optie? Of is flexibel reizen een beter alternatief? En hoe regel je dat als werkgever in de administratie? De nieuwe MaaS-app van Arriva is de uitkomst! Op donderdag 8 april wijdden de Zuid-Limburgse mobiliteitsmakelaars er hun derde kennissessie aan.

Meer reisopties

Vanaf deze zomer kan iedereen een nieuwe app downloaden. Je kunt er reizen mee plannen, boeken en betalen. Niet alleen in Nederland, maar binnenkort ook bij aanbieders in buurlanden als België en Duitsland. In Limburg is het aanbod breed met trein, bus, taxi en deelvervoer zoals de fiets en auto. Deelvoer kun je niet alleen boeken en betalen, maar zelfs openen met de app. Hartstikke handig dus voor iedereen die flexibel wil reizen. Maar kies je als werkgever voor deze app? Dan kun je nog veel meer! De app is namelijk onderdeel van MaaS. Dat staat voor Mobility as a Service. En die service ontzorgt ook jouw organisatie.

Minder administratie

Door je medewerkers uit te nodigen voor de MaaS-app geef je ze in één klap toegang tot een afgestemd mobiliteitsaanbod. De ene medewerker geef je vergoeding voor de bus, de ander ook voor de trein of de taxi. In het werkgeversportal richt je jouw vergoedingenbeleid helemaal op maat in. Ook eigen vervoersmiddelen en OV-abonnementen kunnen in de app meegenomen worden. Door het gebruik van het platform vervalt de administratie van losse abonnementen en bonnetjes. Het komt allemaal in één overzicht. Het is daarmee een goede opstap richting een mobiliteitsbudget.

Vaste lasten als last

Vroeger betekende de leaseauto voor veel medewerkers vrijheid en status. Tijdens corona zien echter veel mensen hun auto ongebruikt op de stoep staan, terwijl de bijtelling gewoon doorloopt. Ondertussen wordt het aanbod om flexibel te reizen steeds completer. Met de nieuwe MaaS-app kan je medewerker reizen plannen, boeken en betalen. En de administratie is meteen AVG-proof geregeld. Privé reizen met de app is geen punt. Per rit wordt namelijk gevraagd of de kosten vergoed moeten worden. Zo blijven privéreizen buiten de administratie. Zo is deze app een solide en makkelijk alternatief voor de vaste reiskostenvergoeding. Maar er is nóg meer mogelijk.

Uitdagend programma

De wereld van mobiliteit is in korte tijd complexer geworden. Van A naar B komen is al lang niet meer het enige uitgangspunt. Duurzaamheid en actief werken aan vitaliteit zijn twee aspecten waar woon-werkverkeer aan bij kan dragen. De MaaS-app is te koppelen aan beloningsprogramma. Hiermee worden medewerkers uitgedaagd om actief en duurzaam te reizen. Verbruikte calorieën en duurzaamheid van de reis leveren punten op voor leuke cadeautjes en kortingen. De app kan elke organisatie die hierin actief wil sturen - nu of in de toekomst - hiermee helpen.

Advies en meer informatie

Wij geven je graag advies over slim reizen. Aarzel dus niet om met mobiliteitsvragen contact met ons op te nemen. We brengen je natuurlijk ook graag in contact met Bram Stiel of Elmer Roukema, salesmanagers bij Arriva. Zij geven je ook graag de mogelijkheid om de app te testen.

29 april: ANWB tipt over innovatief beleid

De kennissessie over MaaS was nummer drie in onze reeks. Eerdere edities gingen over thuiswerkbeleid na COVID-19 met gastspreker Thomas Mulder, HR-directeur bij VodafoneZiggo en fietslease met gastspreker Martijn Meij van BenVitaal. Onze vierde kennissessie komt er ook alweer snel aan. Op 29 april vertelt Manager Compensation & Benefits Jan Jaap Krijtenburg van ANWB je alles over hun innovatief mobiliteitsbeleid. Voor meer info en aanmelden: https://www.zuidlimburgbereikbaar.nl/nl/agenda/themabijeenkomst-innovatief-mobiliteitsbeleid-van-de-anwb/ We zien je graag de 29ste!

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief