Ga direct naar het artikel
10 maart 2020

Zuid-Limburg Bereikbaar doet mee met landelijke fietsmissie

Ook minister Stientje Veldhoven van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stimuleert fietsen omdat het gezond en duurzaam is. De minister roept alle werkgevers op zich in te spannen om meer medewerkers op de fiets naar het werk te krijgen. Zuid-Limburg Bereikbaar biedt forensen de mogelijkheid 2 weken lang een gratis e-bike uit te proberen.

Gratis probeer-bikes uitgedeeld

Op donderdag 5 maart leende het team gratis e-bikes uit vanaf het terrein van Johnson Matthey op bedrijventerrein Beatrixhaven in Maastricht. Voorzitter van de stuurgroep Zuid-Limburg Bereikbaar en mobiliteitswethouder Gert-Jan Krabbendam deelde enthousiast de eerste probeer e-bikes en speedbikes uit. “Fietsers staan niet in de file en zijn dan sneller op hun werkplek. En het is gezond. Want fietsen geeft je beweging en maakt je hoofd weer leeg na een werkdag.”

Probeer het zelf ook!

Iedereen kan meedoen en 2 weken lang gratis op een elektrische fiets naar het werk fietsen. Reserveer nu je gratis probeer e-bike, want op = op. Ophalen en brengen van de e-bikes kan bij het Cycle Center in Valkenburg, maar we reizen de komende weken ook naar andere plekken in Zuid-Limburg. Zo staan we op 24 maart in de Maastrichtse wijk Heer.

Reserveer nu jouw gratis e-bike, speedbike of vouwfiets en haal je fiets op in Heer op dinsdag 24 maart.

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief