Ga direct naar het artikel

De juiste bandenspanning

Rij veilig en zuinig

Bewuster autorijden 

In het nieuwe programma voor 2019-2022 richt Zuid-Limburg Bereikbaar zich ook op bewuster autorijden. Het rijden met de juiste bandenspanning is hier onderdeel van. Wie op voldoende opgepompte banden rijdt, rijdt

  • veiliger,
  • verbruikt minder brandstof,
  • maakt minder lawaai en
  • schaadt het milieu minder.

Help jij je medewerkers op weg met een slimme bandenpomp? Of laat je het team van Band op Spanning regelmatig langskomen? Bekijk de factsheet of neem contact op met de mobiliteitsmakelaars. 

Actie Band op Spanning

Bij een actie van Band op Spanning komt een team op locatie. Medewerkers en bezoekers kunnen aangeven of ze gebruik willen maken van de actie Band op spanning. Dit doen zij door de flyer die ze ontvangen bij het inrijden zichtbaar op het dashboard van de auto te plaatsen. Na het werk zijn de banden netjes op spanning gebracht door het team. 

Slimme bandenpomp 

Kies je voor een slimme bandenpomp op locatie? Dan kunnen je medewerkers zelf elke twee maanden hun banden controleren. Een eenvoudig systeem kiest op basis van kenteken de juiste spanning. Het touch screen zorgt in eenvoudige stappen voor de juiste spanning. Ook slim, de pomp houdt de totale CO2-besparing bij.  

Vergoeding slimme bandenpomp op locatie

Ook interesse om jouw medewerkers met de juiste bandenspanning te laten rijden? En ben je als werkgever aangesloten bij Zuid-Limburg Bereikbaar? Maak dan gebruik van ons aanbod en laat tegen een vergoeding een slimme bandenpomp bij jou op het terrein plaatsen.

Hoe werkt het?

Lees in de bijdrageregeling hoe het werkt, welke voorwaarden er aan verbonden zijn en hoe je je als werkgever hiervoor kan aanmelden.

Meer weten? 

Neem over dit project contact op met de projectleider of mobiliteitsmakelaar als je nog geen partner bent. 

Marlou Rietrae over de bandencheck op het werk
De actie Band op Spanning was voor mij erg handig.
Lees meer
Laurens Drogendijk over milieubewust autorijden
Niet alleen praten, maar vooral aanpakken
Lees meer
Zijn bij jouw organisatie de banden op spanning?
Marc Houben
Projectleider Autobewust
Bernice Reijnders
Mobiliteitsmakelaar
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief