Ga direct naar het artikel

De juiste bandenspanning

Rij veilig en zuinig

Bewuster autorijden 

In het nieuwe programma voor 2019-2022 richt Zuid-Limburg Bereikbaar zich ook op bewuster autorijden. Het rijden met de juiste bandenspanning is hier onderdeel van. Wie op voldoende opgepompte banden rijdt, rijdt

  • veiliger,
  • verbruikt minder brandstof,
  • maakt minder lawaai en
  • schaadt het milieu minder.

Help jij je medewerkers op weg met een slimme bandenpomp? Of laat je het team van Band op Spanning regelmatig langskomen? Bekijk de factsheet of neem contact op met de mobiliteitsmakelaars. 

Peter van Helvert over de e-cargo bike
Ik geniet van de lachende gezichten en toeterende auto's
Lees meer
Luc Paulissen over slimme logistiek
Met boerenverstand kom je ook al een heel eind!
Lees meer
Remco Brouwer over de e-cargo bike
Met de e-bakfiets kunnen we slimmer omgaan met onze voorraden
Lees meer

Actie Band op Spanning 

Bij een actie van Band op Spanning komt een team op locatie. Medewerkers en bezoekers kunnen aangeven of ze gebruik willen maken van de actie Band op spanning. Dit doen zij door de flyer die ze ontvangen bij het inrijden zichtbaar op het dashboard van de auto te plaatsen. Na het werk zijn de banden netjes op spanning gebracht door het team. 

Band Op Spanning Johnson Matthey

Slimme bandenpomp 

Kies je voor een slimme bandenpomp op locatie? Dan kunnen je medewerkers zelf elke twee maanden hun banden controleren. Een eenvoudig systeem kiest op basis van kenteken de juiste spanning. Het touch screen zorgt in eenvoudige stappen voor de juiste spanning. Ook slim, de pomp houdt de totale CO2-besparing bij.  

Slimme Bandenpomp
Zijn bij jouw organisatie de banden op spanning?
Marc Houben
Projectleider Autoverduurzamende maatregelen

Meer weten? 

Kijk op autobewust.nl voor meer informatie over maatregelen die het gebruik van de auto verduurzamen. Of neem over dit project contact op met de projectleider. 

Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief