Ga direct naar het artikel

Elektrisch rijden

op weg naar milieuvriendelijke mobiliteit

Tijd om de e-car te ontdekken!

Ruim 1/3 van alle Nederlandse reizigers overweegt over te stappen op een elektrische auto. Wil jouw bedrijf ook bijdragen aan de klimaatdoelstelling? Denk dan eens aan meer elektrische voertuigen op de parkeerplaats. Elektrisch rijden:

  • is goed voor het milieu,
  • is voordelig in gebruik,
  • maakt je klaar voor de toekomst en
  • is heerlijk stil.

In navolging op Ontdek de e-bike, werkt Programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar aan 'Ontdek de e-car'. Heb je interesse? Meld je dan als bedrijf aan via de pagina Ontdek de e-car. Let wel: 'Ontdek de e-car' is voorbehouden aan bedrijven die aangesloten zijn bij Zuid-Limburg Bereikbaar.   

Elektrisch Opladen Auto

Meer e-cars en laadpalen

Nederland telt al steeds meer elektrische rijders; zowel privé als zakelijk. In september 2019 stond de teller op 163.000. De verwachting is dat het aantal elektrische auto’s en laadpalen de komende jaren flink toeneemt. Op rvo.nl zie je de huidige stand van zaken. Voor bedrijven is de vraag: wanneer is het interessant om eigen laadpalen te faciliteren? Wat levert het op? En hoe verdient je de investering terug?

Steeds meer werkgevers plaatsen laadpalen voor elektrische auto’s. Het Ontwerp Klimaatakkoord zegt er dit over: ‘Aangezien meer dan de helft van de wegkilometers in het personenvervoer werkgerelateerd is, hebben werkgevers een grote rol in het verduurzamen van de mobiliteit ... De afspraken met werkgevers zijn zowel gericht op het vergroten van het aantal werkgevers dat zich inspant voor minder uitstoot van het werkgerelateerde verkeer, als op opschaling en uitrol van best practices.’

Verdienmodel laadinfra

Laadpalen verdienen zichzelf snel terug, vaak al binnen vijf jaar, door het verschil in het grootzakelijk tarief dat je als werkgever voor je elektriciteit betaalt (vaak ca. € 0,06/kWh) en het tarief dat je de gebruiker kunt doorbelasten (bv. € 0,24).

Als de investering meer dan € 2.500,- bedraagt, is er een subsidie mogelijk in de vorm van de Milieu Investerings Aftrek (MIA). Dit kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag en komt bovenop je gebruikelijke investeringsaftrek. Door gebruik te maken van de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) kun je 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een door jezelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.

Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief