Ga direct naar het artikel

Ontdek de e-car

voor je werknemers

Ontdek de e-car

50% van alle mobiliteit in Nederland is werkgerelateerd. Als werkgever lever je dus een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de klimaatdoelstelling op het gebied van mobiliteit. Niet alleen via je leasevloot, maar ook via het woon-werkverkeer van de privéauto van je medewerkers. Programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar heeft voor aangesloten werkgevers het probeeraanbod Ontdek de e-car ontwikkeld. Voor Ontdek de e-car is een samenwerking gestart met het platform Goodmoovs en de dealerbedrijven JanssenKerres en Keram.

Wil jij ook bijdragen? Help je medewerkers dan met hun toekomstige overstap op elektrisch rijden en doe mee met de probeeractie Ontdek de e-car. 

Wat is Ontdek de e-car?

Begin februari 2020 staan 30 moderne elektrische auto’s klaar om in één jaar 500 medewerkers van onze partners een volwaardige e-car-ervaring te geven. De e-car mag een week lang gebruikt worden voor alle doeleinden (2.000 km rijden inbegrepen) tegen een eigen bijdrage van € 50 en een beperkt eigen risico van € 250. Medewerkers maken zelf de keuze uit een van de vier geweldige, moderne e-cars: de BMW i3, Renault Zoé, Nissan Leaf of de Mini Electric op basis van beschikbaarheid. De probeerervaring duurt twee weken om ook aan de praktische aspecten, zoals laden, te kunnen wennen.

Hoe werkt het?

  1. Maak je interesse kenbaar bij de mobiliteitsmakelaar.
  2. We nemen contact met je op om de operationele zaken door te spreken.
  3. We leveren communicatiemiddelen om de actie te promoten bij je medewerkers. 
  4. Medewerkers worden geïnformeerd via de website Ontdek de e-car. Vervolgens melden ze zich aan op het platform GoodMoovs. Ze maken een account aan en accepteren de deelnamevoorwaarden.
  5. Vanaf dat moment kunnen ze hun probeerervaring (e-car, probeerperiode en ophaallocatie) inplannen op het platform Goodmoovs.
  6. Op de dag dat de probeerervaring start, haalt de medewerker de gereserveerde auto op bij een vestiging van Janssen Kerres of Keram. 
  7. Wij geven jouw medewerkers de nodige informatie over het gebruik van het platform GoodMoovs en de instructies over de desbetreffende e-car, het laden, hoe te handelen bij calamiteiten ed. 
  8. Na afloop van de ervaring levert de medewerker de e-car weer in bij een vestiging van Janssen Kerres of Keram.
  9. Na afloop vult de medewerker een korte enquête in en worden de resultaten aan jou als werkgever teruggekoppeld. 

Vrijblijvend aanbod

Na de probeerperiode ontvangt jouw medewerker een vrijblijvend, maar aantrekkelijk aanbod voor koop, lease of delen van een elektrische auto. Zo worden medewerkers geholpen om definitief de beweging te maken naar elektrisch rijden.

Meedoen?

We verwachten een grote vraag vanuit aangesloten werkgevers en we kunnen in 2020 slechts 500 van hun ca. 40.000 medewerkers een ervaarperiode geven. Dus wees er snel bij want op=op. De ervaarperiodes starten op 1 februari 2020.

Ben jij een koploper en hoor je bij de eerste werkgevers die zijn medewerkers deze unieke ervaring biedt? Vul dan snel onderstaand aanvraagformulier in. 

Hoe duurzaam is de elektrische auto nou echt?

De Universiteit van Nederland en AD doken in dit thema en vertellen er meer over in onderstaande video. 

Ontdek de e-car voor jouw bedrijf
Rob Schaap
Mobiliteitsmakelaar
Ron Bissels
Projectleider Autobewust
Gemeente Heerlen over hun werk-werkverkeer
De e-cars zijn veel populairder dan de voorgangers op gas
Lees meer
Paul over Ontdek de e-car
Voor de ritjes binnendoor is een elektrische auto echt ideaal
Lees meer
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief