Ga direct naar het artikel

Doe mee en kies de fiets

Minister Stientje van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een fietsmissie: dat elke werkgever in Nederland zich inspant om 10% meer medewerkers op de fiets te krijgen. Fietsen naar werk heeft zowel voor werkgevers als werknemers veel voordelen.

Wij helpen

Ondanks al die voordelen lukt het niet zomaar om iedereen te overtuigen. Gelukkig hebben we bij Zuid-Limburg Bereikbaar veel kennis in huis over fietsen en organiseren we regelmatig acties om mensen over de streep te halen. Het succes van fietsstimulering wordt bepaald door drie dingen: aantrekkelijke regelingen, goede voorzieningen én de juiste communicatie. 

‘Het is een kwestie van doen,’ zeggen de meeste fietsambassadeurs. Lees hun verhalen op kiesdefiets.nl.

Meer fietsende werknemers?

De voordelen van meer medewerkers die op de fiets naar het werk komen zijn groot en divers. Fietsers zijn fitter en productiever, een auto (van de zaak) kost meer aan faciliteiten en natuurlijk profiteert ook de omgeving van minder auto's. Na je aanmelding nemen wij graag contact met je op om te kijken op welke manier wij jou kunnen helpen mensen te inspireren. Met informatie, maar ook door heel nauwkeurig te kijken naar de situatie in jouw bedrijf. Wij geven je op basis daarvan advies en tools om dat voor elkaar te krijgen! Meld je organisatie dus snel aan via het formulier op deze pagina. 

Ding mee naar de award

Het Ministerie van I&W reikt een award uit aan een bedrijf dat veel mensen op de fiets weet te krijgen. Vergeet bij je aanmelding dus niet aan te kruisen dat wij jouw bedrijf mogen aanmelden bij de landelijke Fietsmissie!  

Aanmelden Kies de Fiets

Bedrijven die aangemeld zijn bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat krijgen toegang tot een toolkit, een fietsscan en dingen mee naar de landelijke award.

Projectleider Fietsstimulering Edwin Claessens over Kies de Fiets!

Poster Fietsmissie
Kant en klare poster

Op de fiets stappen, is extra leuk als er een mooie prijs te winnen is. Hang daarom de poster op en laat je medewerkers meedingen naar o.a. een e-bike! 

Jos Prickaerts Maastricht Fietst
Iedereen kan meedoen

Wil je zelf vaker op de fiets naar het werk? Meld je dan aan voor de fietsmissie op maakdebeweging.nl en vertel ons over jouw persoonlijke doel.

Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief