Ga direct naar het artikel

Nog meer fiets, onze fietsprojecten  

Sneller fietsen, beter stallen

Een fietsroute met veel in- en uitritten en/of verkeerslichten zorgt voor stopmomenten. Door fietsroutes anders in te richten, kunnen fietsers ongehinderd doorfietsen. Zo wordt een route sneller en comfortabeler. Dat haalt mensen over om de fiets te pakken in plaats van de auto. Zuid-Limburg Bereikbaar werkt samen met Provincie Limburg aan een snelle fietsroute tussen Sittard en Maastricht. Ook voldoende kwalitatieve stallingen voor de fiets zijn onderdeel van een betere infrastructuur voor de fiets.  

Op de Pedalen

Op de Pedalen is een online én offline platform over de betekenis van fietsen. Voor alle fietsers van Limburg en voor iedereen die dat nog wil worden. Op de Pedalen laat zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van fietsen in Zuid-Limburg en maakt je wegwijs met de leukste routes en fijnste tips. Volg vooral het inspirerende magazine boordevol fietsverhalen. Ga snel kijken op opdepedalen.nu.

Meer weten over onze fietsprojecten?

Edwin Claessens
Projectleider Fietsstimulering
Wethouder Ton Raven, gemeente Sittard-Geleen, over de elektrische fiets
In het heuvelland is zo’n motor op de fiets wel welkom!
Lees meer
Marlies Cox en Eline Hermans van VISTA Collega over thuiswerken
“We hebben ‘blended learning’ ingevoerd: onze locaties zijn voor maximaal 30% bezet, de helft van de klas komt de ene week naar school, de andere helft de andere week. Zo kunnen we het praktijkonderwijs door laten gaan.”
Lees meer
Directievoorzitter van Kragten, Jan-Willem Boots over thuiswerken
Het aantal dienstreizen is drastisch gedaald, wat ook gunstig is voor het aantal files en de CO2-uitstoot.
Lees meer
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief