Ga direct naar het artikel

Nog meer fiets, onze fietsprojecten  

Sneller fietsen, beter stallen

Een fietsroute met veel in- en uitritten en/of verkeerslichten zorgt voor stopmomenten. Door fietsroutes anders in te richten, kunnen fietsers ongehinderd doorfietsen. Zo wordt een route sneller en comfortabeler. Dat haalt mensen over om de fiets te pakken in plaats van de auto. Zuid-Limburg Bereikbaar werkt samen met Provincie Limburg aan een snelle fietsroute tussen Sittard en Maastricht. Ook voldoende kwalitatieve stallingen voor de fiets zijn onderdeel van een betere infrastructuur voor de fiets.  

Op de Pedalen

Op de Pedalen is een online én offline platform over de betekenis van fietsen. Voor alle fietsers van Limburg en voor iedereen die dat nog wil worden. Op de Pedalen laat zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van fietsen in Zuid-Limburg en maakt je wegwijs met de leukste routes en fijnste tips. Volg vooral het inspirerende magazine boordevol fietsverhalen. Ga snel kijken op opdepedalen.nu.

Meer weten over onze fietsprojecten?

Edwin Claessens
Projectleider Fietsstimulering
Wethouder Gerry Jacobs, gemeente Eijsden-Margraten over Ontdek de e-bike
De e-bike is een goed alternatief voor het nieuwe normaal.
Lees meer
Yleen Simonis over haar gewonnen e-bike
Op de fiets zie je nog eens wat van je omgeving. En met een e-bike kom je frisser en beter gezind aan op het werk.
Lees meer
Loods 5 ‘loodst’ medewerkers naar P+R Noord
Met de auto komen werken, willen we zo veel mogelijk ontmoedigen
Lees meer
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief