Ga direct naar het artikel

Probeer de e-bike

Fietsen de medewerkers van jouw bedrijf ook fluitend naar hun werk? E-biken is gezond, goedkoop, snel en vooral leuk!

‘Ontdek de e-bike’ laat jouw medewerkers ervaren of fietsen naar het werk bij hen past. Een gratis probeerweek is vaak de opmaat voor structureel ander reisgedrag. Voor alles wat je als werkgever moet weten bekijk je onze factsheet. 

Forenzen vinden op ontdekdeebike.nl alles over de e-bike. Daar is voor iedereen in Zuid-Limburg een e-bike te reserveren voor een hele week. Ophalen en terugbrengen gebeurt in Valkenburg bij Cycle Center.  

Een nieuwe fiets kopen of leasen

Wie overtuigd is van de e-bike, heeft tal van opties om tot aanschaf over te gaan. We informeren je over de mogelijkheden voor je medewerker om een eigen e-bike te kopen of leasen

De e-cargobike 

Een elektrische bakfiets is in een drukke binnenstad een goed alternatief voor bestelvervoer. In een bakfiets kun je heel wat spullen meenemen, de fiets is prettig in gebruik en bij drukte ben je sneller. Parkeren is bovendien gratis. Een e-cargofiets is goed voor de vitaliteit van de fietser en de omgeving. 
Programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar liet al tal van ondernemers kennis maken met de cargobike. Ook een week proberen of een deel van je bestelverkeer met de fiets kan? Neem contact op met projectleider binnenstad Jelle Ummels.  

Nog meer fiets

Een alternatief voor de brandstofauto hoeft zich niet te beperken tot de fiets of het OV. Zo kun je een vouwfiets lenen terwijl je meedoet aan Ontdek 't OV. Of leg de laatste kilometers vanaf je halte naar je eindbestemming af met een deelfiets.

Ook vanaf een goedkope parkeerplaats aan de rand van de stad is een deelfiets een goede manier om snel, goedkoop en groen naar je bestemming te reizen. Kies voor de OV-fietsen van NS of de nextbikes van Arriva.

Hoe werkt het Ontdek de e-bike voor jouw bedrijf?
Wethouder Ton Raven, gemeente Sittard-Geleen, over de elektrische fiets
In het heuvelland is zo’n motor op de fiets wel welkom!
Lees meer
Wethouder Charles Claessens, gemeente Heerlen, over hun mobiliteitsbeleid
Heerlen op weg als groene en gezonde stad
Lees meer
Wethouder Gerry Jacobs, gemeente Eijsden-Margraten over Ontdek de e-bike
De e-bike is een goed alternatief voor het nieuwe normaal.
Lees meer

Meer weten over de inhoud van dit project?

Edwin Claessens
Projectleider Fietsstimulering
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief