Ga direct naar het artikel

De stekker in je wagenpark

Ga jij voor een elektrisch wagenpark?

De helft van het personenverkeer op de Nederlandse wegen is werkgerelateerd, dat wil zeggen: woon-werkverkeer en dienstreizen. Als werkgever lever jij een belangrijke bijdrage aan het realiseren van klimaatdoelstellingen op het gebied van mobiliteit. Niet alleen via je eigen wagenpark, maar ook via het woon-werkverkeer met de privéauto van je medewerkers. Misschien heb je al eens overwogen om met (een deel van) je wagenpark de overstap te maken naar elektrische auto’s (EV’s). Een elektrisch wagenpark heeft een positief effect op het klimaat, de luchtkwaliteit en geluidsoverlast en daarmee dus ook op de duurzaamheidsprestatie van jouw bedrijf.

Het elektrificeren van je wagenpark roept allerlei vragen op. Deze informatie biedt je een overzicht van de laatste stand van zaken, informatie over laden, inzage kosten en opties en helpt je bij de integratie van elektrische auto’s in je mobiliteitsbeleid. Uiteraard helpen we je graag met de invulling en implementatie van je plannen. Neem contact op met: autobewust@zuid-limburg-bereikbaar.nl.

Themabijeenkomst elektrisch wagenpark

Op 21 oktober organiseerde we voor geïnteresseerde bedrijven samen met Natuur en Milieu een themabijeenkomst waarin we je meenamen hoe je de overstap naar een elektrische wagenpark kunt vergemakkelijken en welke valkuilen je moet vermijden. De sessie, met verschillende sprekers uit het werkveld, is interessant voor alle bedrijven die een snelle update kunnen gebruiken over het elektrificeren van het wagenpark.

Aan tafel zaten: Peter Soonius van Natuur & Milieu, Rick Cremers van BMW Keram, Michèl Penders van Janssen Kerres, Edwin Bestebreurtje van FIER Automotive, Elly Kersten van Ossel Schoonmaakbedrijf B.V. en Henk Winckens van Enexis Groep.

Factsheet EV Scan
Infographic: De stekker in je wagenpark
Paul over Ontdek de e-car
Voor de ritjes binnendoor is een elektrische auto echt ideaal
Lees meer
Woningcorporatie Servatius over hoe e-lease hun mobiliteitsbeleid aanvult
We bouwen duurzaam in de stad, dan rijden we er ook zo!
Lees meer
Gemeente Heerlen over hun werk-werkverkeer
De e-cars zijn veel populairder dan de voorgangers op gas
Lees meer
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief