Ga direct naar het artikel

De stekker in je wagenpark

Ga jij voor een elektrisch wagenpark?

De helft van het personenverkeer op de Nederlandse wegen is werkgerelateerd, dat wil zeggen: woon-werkverkeer en dienstreizen. Als werkgever lever jij een belangrijke bijdrage aan het realiseren van klimaatdoelstellingen op het gebied van mobiliteit. Niet alleen via je eigen wagenpark, maar ook via het woon-werkverkeer met de privéauto van je medewerkers. Misschien heb je al eens overwogen om met (een deel van) je wagenpark de overstap te maken naar elektrische auto’s (EV’s). Een elektrisch wagenpark heeft een positief effect op het klimaat, de luchtkwaliteit en geluidsoverlast en daarmee dus ook op de duurzaamheidsprestatie van jouw bedrijf.

Het elektrificeren van je wagenpark roept allerlei vragen op. Deze informatie biedt je een overzicht van de laatste stand van zaken, informatie over laden, inzage kosten en opties en helpt je bij de integratie van elektrische auto’s in je mobiliteitsbeleid. Uiteraard helpen we je graag met de invulling en implementatie van je plannen. Neem contact op met: autobewust@zuid-limburg-bereikbaar.nl.

Themabijeenkomst elektrisch wagenpark

Op 21 oktober organiseerde we voor geïnteresseerde bedrijven samen met Natuur en Milieu een themabijeenkomst waarin we je meenamen hoe je de overstap naar een elektrische wagenpark kunt vergemakkelijken en welke valkuilen je moet vermijden. De sessie, met verschillende sprekers uit het werkveld, is interessant voor alle bedrijven die een snelle update kunnen gebruiken over het elektrificeren van het wagenpark.

Aan tafel zaten: Peter Soonius van Natuur & Milieu, Rick Cremers van BMW Keram, Michèl Penders van Janssen Kerres, Edwin Bestebreurtje van FIER Automotive, Elly Kersten van Ossel Schoonmaakbedrijf B.V. en Henk Winckens van Enexis Groep.

Factsheet EV Scan
Infographic: De stekker in je wagenpark
Paul over Ontdek de e-car
Voor de ritjes binnendoor is een elektrische auto echt ideaal
Lees meer
Gemeente Heerlen over hun werk-werkverkeer
De e-cars zijn veel populairder dan de voorgangers op gas
Lees meer
Woningcorporatie Servatius over hoe e-lease hun mobiliteitsbeleid aanvult
We bouwen duurzaam in de stad, dan rijden we er ook zo!
Lees meer
PMB093 002
Een belangrijke bijdrage aan klimaatdoelen

Bedrijven staan onder toenemende druk om over te schakelen op elektrisch rijden. Het beleid van het huidige Nederlands kabinet is dat alle nieuwe auto’s in 2030 emissieloos zijn.

Lees meer
PMB093 003
Elektrisch rijden: waar staan we nu?

De groei van elektrische auto’s in Nederland gaat hard, maar daar is nog veel voor nodig, waar staan we op dit moment?

Lees meer
PMB093 004
Wat betekent elektrisch rijden voor je wagenparkbudget?

In aanschaf zijn elektrische auto’s duurder dan brandstofauto’s, maar dat verdient zich terug. Lees hier alles over de duurzame- en financiële voordelen van een elektrisch wagenpark.

Lees meer
PMB093 005
Aan de slag: een succesvolle overstap naar een elektrisch wagenpark

Wat komt er kijken bij de overstap naar elektrisch rijden? Lees hier de belangrijkste onderwerpen voor een succesvolle implementatie.

Lees meer
PMB093 006
De stekker in je arbeidsvoorwaarden en autoregeling

De weg naar een elektrisch wagenpark vraagt aanpassingen in je arbeidsvoorwaarden en regelingen. Welke maatregelen kun je treffen?

Lees meer
Afbeelding EV & Laadinfra
EV & Laadinfra Scan

Wil jij zorgen dat jouw medewerkers straks veilig én duurzaam (blijven) reizen? Laat de EV & Laadinfra Scan uitvoeren en bekijk samen hoe jouw bedrijf kan overstappen naar elektrisch rijden.

Lees meer
E Autokeuzehulp Logo
e-AutoKeuzeHulp

Met de e-Autokeuzehulp krijgen je medewerkers inzicht in de beschikbare elektrische auto's die bij hun huidige rijpatroon, wensen en behoeften passen. Als aangesloten partner kun je gratis gebruiken maken van deze tool.

Lees meer
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief