Ga direct naar het artikel

Welke elektrische auto past bij jouw medewerkers?

Gebruik de e-AutoKeuzeHulp

Wil jij jouw medewerkers duurzaam laten autorijden? Wil jij je medewerkers stimuleren om over te stappen op een elektrische auto en tegelijkertijd besparen op je vloot? Het is dan belangrijk om inzicht te hebben in de beschikbare elektrische auto’s. De e-Autokeuzehulp maakt dat makkelijk voor je medewerkers. Ze weten dan binnen 10 minuten welke elektrische auto het best past bij hun huidige rijpatroon, wensen en behoeften.

Hoe werkt het?

De e-AutoKeuzeHulp krijg je als aangesloten partner van Zuid-Limburg Bereikbaar gratis aangeboden. De tool is ontwikkeld door Enpuls en werd in het verleden samen met de EV & Laadinfra Scan aangeboden. Waar de EV & Laadinfra Scan onderzoekt wat de beste mogelijkheden zijn voor de overstap naar een elektrisch wagenpark voor jou als werkgever, geeft de e-AutoKeuzeHulp inzicht in welke elektrische auto het best aansluit op de wensen en behoeften van je medewerkers. De uitkomsten zijn gebaseerd op het meest actuele aanbod van elektrische auto’s en gegevens van zowel het rijgedrag, financiële mogelijkheden, te rijden afstanden en alle beschikbare modellen op de markt.

Stap voor stap

 1. Vraag een unieke inlogcode aan voor jouw organisatie door te mailen naar autobewust@zuid-limburg-bereikbaar.nl
 2. Je ontvangt een link naar de e-AutoKeuzeHulp en de inlogcode voor jouw organisatie. Deze stuur je door naar je medewerkers en/of plaats je op intranet.
 3. Je medewerkers loggen in met de inloggegevens. Vanaf dit punt wordt het proces gepersonaliseerd.
 4. Medewerkers vullen hun huidige kenteken in.
 5. Ook de dagelijkse ritten of het gemiddelde aantal kilometers per week worden door de medewerkers ingevuld.
 6. Er volgen een aantal vragen over persoonlijke behoeften van het autogebruik, zoals het gewenste aantal deuren en voorkeursmodellen en -merken.
 7. Een slim algoritme matcht de persoonlijke wensen met de beschikbare modellen.
 8. De medewerker ontvangt de resultaten in een duidelijk overzicht en kan, indien gewenst, direct een proefrit aanvragen bij de dealer of bij een collega die het gewenste model rijdt.
 9. Met de resultaten van de e-AutoKeuzeHulp in het achterhoofd, kan de medewerker een goed onderbouwde keuze maken voor een nieuwe (lease)auto.

Tip voor je medewerker!

Om een zo succesvol mogelijke match te creëren, moet de medewerker de volgende gegevens bij de hand hebben:

 • Kenteken huidige auto;
 • Het bedrag van de huidige bijtelling per maand;
 • Lijstje van de dagelijkse ritten óf hoeveel kilometers hij/zij gemiddeld per week rijdt én eventueel een maximale afstand per dag.
Factsheet e-AutokeuzeHulp
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief