Ga direct naar het artikel

Stap over naar elektrisch rijden met de EV & Laadinfra Scan

Maak gebruik van de EV & Laadinfra Scan voor het verduurzamen van je wagenpark

Als organisatie wil je voorbereid zijn op het stijgende aantal elektrische auto’s. De weg naar een elektrisch wagenpark kan onoverzichtelijk zijn en vanwege de snelle ontwikkelingen en vele aanbieders wil je graag het beste advies. Met de EV & Laadinfra Scan van E-PACT krijg je onafhankelijk advies en ben je voorbereid op de toekomst.

EV & Laadinfra Scan

Bij het elektrificeren van je wagenpark komt van alles kijken, van autoregeling, tot laadpalen en je elektriciteitsaansluiting van je gebouw(en). Met de onafhankelijke EV & Laadinfra Scan van E-Pact krijg je inzicht in de wijze waarop jouw wagenpark kan worden omgebouwd van fossiel naar elektrisch. Dit kan inmiddels niet alleen met personenwagens, maar ook met bestelbusjes. Met een analyse van je huidige wagenpark, wordt er een vergelijking gemaakt met de actueel beschikbare elektrische modellen, inclusief besparingen – in euro’s en CO2 -, benodigde laadinfra, investeringen en de adviezen tot Slim Laden. Mochten je medewerkers nog niet gebruik hebben gemaakt van de e-AutoKeuzeHulp, dan kunnen ze dat gratis doen. Deze tool helpt hen bij het maken van de juiste keuze voor een elektrische auto.

Met de EV & Laadinfra Scan voorkom je mogelijke investeringen in netverzwaring

Een van de grootste risico’s van het toenemende aantal elektrische auto’s is een verhoging van de piekbelasting van je elektriciteitsaansluiting. Een mogelijke verzwaring daarvan kan erg hoge kosten met zich meebrengen. Dit is te vermijden door Slim Laden (ook wel Smart Charging genoemd) te implementeren, iets waar Stichting E-PACT onderzoek je graag mee helpt. En zij gebruiken de opgehaalde data dan weer voor nationaal onderzoek.

 Voordelen van de EV & Laadinfra scan

  • Inzicht in de besparingen in euro’s bij een (geleidelijke) overstap naar een elektrisch wagenpark;
  • Inzicht in de besparingen in CO2 bij een (geleidelijke) overstap naar een elektrisch wagenpark.
  • Inzicht in investeringen voor benodigde laadinfra.
  • Voorkomen van piekbelasting van je elektriciteitsaansluiting, waardoor je hoge kosten in de toekomst vermijdt door inzet van Slim Laden.
  • Het aanbieden van de e-AutoKeuzeHulp voor medewerkers, zodat zij weten welke elektrische auto het best aansluit op hun behoeften en wensen;
  • Het aanjagen van je vervolgtrajecten (overstap op elektrische voertuigen, laadinfrastructuur, Slim Laden concepten);

Financiële tegemoetkoming voor uitvoering EV & Laadinfra scan

Door subsidie van de provincie Limburg kunnen Limburgse bedrijven tegen lagere kosten (€ 2.000 i.p.v. € 4.800) gebruik maken van de EV & Laadinfra Scan. Zuid-Limburg Bereikbaar stelt in 2021 voor aangesloten convenantpartners* een extra tegemoetkoming van € 500 ter beschikking voor de uitvoering van de EV & Laadinfra Scan. De kosten voor de scan bedragen daardoor € 1.500 exclusief BTW.

*Hieraan is een maximum gekoppeld van 20 scans, dus wees er snel bij!

Hoe werkt het?

Lees in de factsheet en bijdrageregeling hoe het werkt, welke voorwaarden er aan verbonden zijn en hoe je als werkgever de bijdrageregeling kunt aanvragen.  

Eline Rademaker
Projectondersteuner Autobewust en deelmobiliteit
Wethouder Gerry Jacobs, gemeente Eijsden-Margraten over Ontdek de e-bike
De e-bike is een goed alternatief voor het nieuwe normaal.
Lees meer
Remco Brouwer over de e-cargo bike
Met de e-bakfiets kunnen we slimmer omgaan met onze voorraden
Lees meer
Marie-Thérèse ten Wolde over het OV
Ik zit de hele dag, dan ben ik blij als ik naar het station kan lopen!
Lees meer
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief