Ga direct naar het artikel

Een betere infrastructuur

de juiste route voor iedereen

Infraprojecten houden Zuid-Limburg bereikbaar

Voor het verbeteren van de infrastructuur in en rondom Maastricht was de ondertunneling van de A2 en de verlegging van de Noorderbrug nodig. Grote, complexe werkzaamheden met grote gevolgen voor de bereikbaarheid van Maastricht. Ze waren de aanleiding voor het ontstaan van Maastricht Bereikbaar in 2010. 

Succesvolle samenwerking

Inmiddels is de nieuwe infrastructuur in en rond Maastricht grotendeels klaar. Het enthousiasme om samen te blijven werken aan een bereikbaar Zuid-Limburg blijft onverminderd groot.

Samen met vele andere partijen werken we verder aan een bereikbare stad en regio. De ambities van de samenwerkende partners zijn verlegd naar duurzaam reisgedrag voor meer economische vitaliteit, persoonlijke gezondheid en een beter milieu. Ook de schaal waarop Maastricht Bereikbaar opereert is vergroot. De naam van het Programmabureau groeide mee naar Zuid-Limburg Bereikbaar. 

Fietsprojecten

Verschillende infraprojecten op het gebied van fiets staan op de planning. De snelle fietsroute Maastricht - Sittard bijvoorbeeld, waarin de Provincie Limburg, Zuid-Limburg Bereikbaar en de gemeenten Maastricht, Meerssen, Beek en Sittard-Geleen forenzen bewegen vaker uit de auto te stappen. De snelle fietsroute levert een belangrijke bijdrage aan de verbetering van het fietsklimaat in de regio. Hierdoor ontstaat er voor forenzen een volwaardig alternatief voor reizen met de auto. Minder gelijkvloers kruisende stromen en meer ruimte voor snelheidsverschillen op het fietspad zijn ook van positieve invloed op de verkeersveiligheid. 

Faciliteiten

Naast snelle fietsroutes zijn slimme parkeer- en stallingsfaciliteiten, routeinformatiesystemen en apps voor het OV voorbeelden van verbeterde infrastructuur. Onze projectleiders vertellen u er graag meer over.

Rembout van Gemert
Projectleider Afstemming en Doorstroming
Edwin Claessens
Projectleider Fietsstimulering
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief