Ga direct naar het artikel

Mobility as a Service (MaaS): Pilot MaaS in Limburg

Je reis plannen, boeken en betalen met één app, ook als het gaat om een grensoverschrijdende verplaatsing? Dat kan binnenkort met de MaaS-app van Arriva. Naast gebruiksgemak biedt de app reizigers informatie over verschillende vervoersmogelijkheden om snel en comfortabel van deur tot deur te reizen. Denk aan (deel)auto’s, openbaar vervoer, (deel)fietsen en taxi’s. Zo worden alternatieven voor de auto gestimuleerd, reizen gemakkelijker gemaakt en de bereikbaarheid verbeterd. De app geeft reizigers actueel en persoonlijk reisadvies en updates over vertragingen, files en alternatieve routes. Omdat door heel Nederland gereisd kan worden is de app ook beschikbaar voor mensen van buiten Limburg.

De pilot Mobility as a Service, kortweg MaaS, is een initiatief van de Provincie Limburg en het Ministerie van IenW. De provincie werkt voor de realisatie samen met Programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar. De regio Limburg is met deze MaaS-app een van de zeven regio’s die meedoen aan een nationale pilot van het Ministerie van IenW om reizen, ook grensoverschrijdend, makkelijker te maken en duurzame mobiliteit te stimuleren. Vanwege de coronacrisis en het advies om reizen te beperken is de lancering van de MaaS-app uitgesteld. 

Dé nieuwe vorm van slimme mobiliteit

Tijdens de Zuid-Limburgse MobiliteitsArena op 17 september 2020 gingen Arjanne van Dorp, manager business development Arriva Nederland, Luc Meex, projectleider MaaS-pilot Limburg Provincie Limburg en Rick Miltenburg, manager procesgroep services MUMC+ met elkaar in gesprek over MaaS en de aankomende app. 

Sebastiaan Dommeck
Projectleider MaaS en deelmobiliteit
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief