Ga direct naar het artikel

Gratis probeeraanbod

voor medewerkers van partners

Openbaar vervoer: vervoer met chauffeur

Minder parkeerplaatsen, minder file of minder CO2? Meer medewerkers die het OV ontdekken heeft tal van voordelen. Niet in het minst voor hun eigen vitaliteit. Wie reist met het OV ontspant tijdens de rit en is in beweging op het eerste en laatste stuk.   

Comfortabel van deur tot deur 

Mensen die met bus of trein naar het werk reizen, beoordelen hun vervoer met een 7,7. 60% van de treinreizigers gaf zelfs een 8 of hoger. Die hoge waardering en de economische groei zorgen dat meer Nederlanders voor het openbaar vervoer kiezen. 

Tegelijk zijn er nog veel vooroordelen over het OV, met name onder automobilisten. Zuid-Limburg Bereikbaar stimuleert daarom samen met Arriva probeerervaringen. Zo kunnen werknemers die meestal met de auto reizen zelf beoordelen of het OV een passend alternatief is. 

Ontdek het OV

Het probeeraanbod geldt voor medewerkers van partners die nu vanuit hun woonplaats in Limburg met de auto naar het werk gaan. Relaxed en milieubewust reizen zonder files. We werken aan een aanbod dat flexibel is van deur tot deur.

Het aanbod betreft: 

  • Gratis bus en/of trein proberen.
  • Gratis bus en/of trein proberen + vouwfiets voor de eerste of laatste kilometers.
  • Gratis bus en/of trein proberen + gratis P+R voor medewerkers die verder van een station wonen.  

Meedoen is elke maand mogelijk. Op maakdebeweging.nl vinden je medewerkers alles wat ze nodig hebben om het OV te ontdekken. 

P+R-locaties Zuid-Limburg

P+R staat voor Park+Ride. Parkeren is gratis of tegen gereduceerd tarief. Het openbaar vervoer brengt je verder naar je bestemming. In Limburg zijn 22 P+R-locaties waar medewerkers gebruik van kunnen maken.

Marjolein Gravendeel over het OV
Reizen met de trein is vergelijkbaar met een privéchauffeur
Lees meer
Marie-Thérèse ten Wolde over het OV
Ik zit de hele dag, dan ben ik blij als ik naar het station kan lopen!
Lees meer
Johanneke Koelstra
Projectleider OV stimulering

Bespreek de potentie van het OV voor jouw organisatie met de mobiliteitsmakelaars

Rob Schaap
Mobiliteitsmakelaar
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief