ga direct naar het artikel

Nieuwe website maastrichtbereikbaar.nl met actuele parkeerinformatie online

Primeur voor Maastricht

Gemeente Maastricht en Q-Park, partners van Maastricht-Bereikbaar, ontwikkelden een platform om actuele parkeerinformatie te ontsluiten. In Maastricht wordt het platform als eerste gebruikt om bezoekers van de stad actuele parkeerinformatie te tonen via de website en het Parkeerroute Informatie Systeem (PRIS).

Website

Sinds 1 november is de website vernieuwd en ook weer in ontwikkeling. In 2011 blijft het programmabureau Maastricht-Bereikbaar de website verbeteren en uitbreiden. Binnenkort is er file-informatie te zien en komt er onder andere een aangepaste versie van de website voor mobiele telefoons.

Leefbaarheid

Actuele parkeerinformatie heeft zowel voordelen voor bezoekers als voor bewoners van de stad. Met actuele informatie over de vrije parkeerplaatsen willen we het zoekverkeer in de binnenstad verminderen. Automobilisten die weten waar vrije parkeerplaatsen zijn, hoeven minder rond te rijden op zoek naar een parkeerplaats. En minder zoekende auto’s op straat verbetert onder andere de luchtkwaliteit.

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 15.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief