Ga direct naar het artikel

Samen aan de slag

met slimme en duurzame alternatieven

Overheden bundelen krachten

De zogenaamde midden-gemeenten Beekdaelen, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Meerssen, Simpelveld, Stein, Vaals, Valkenburg aan de Geul en Voerendaal hebben eind 2019 een verzoek ingediend om aan te sluiten bij Zuid-Limburg Bereikbaar. De Stuurgroep heeft dit omarmt. Anno 2020 overleggen de midden-gemeenten onderling wie namens hun zal gaan deelnemen aan de Stuurgroep. Vervolgens wordt ook bekeken wat in hun gemeenten speelt op het terrein van bereikbaarheid en duurzame mobiliteit en welke activiteiten dan voor het jaarplan van 2021 gewenst zijn.

De gemeenten Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen zijn lid van de Stuurgroep én zijn ook als werkgever aangesloten Zuid-Limburg Bereikbaar. In de Stuurgroep wordt het algemene beleid voor het programmabureau uitgestippeld. Als werkgever worden acties uitgezet om o.a. de eigen medewerkers duurzamer te laten reizen.

Logo Ministerie Infrastructuur en Milieu
Ministerie Infrastructuur en Milieu
Logo Provincie Limburg
Provincie Limburg
Logo Gemeente Heerlen
Gemeente Heerlen
Logo Gemeente Maastricht
Gemeente Maastricht
Logo Gemeente Sittard-Geleen
Gemeente Sittard-Geleen
Logo Gemeente Landgraaf
Gemeente Landgraaf
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief