Ga direct naar het artikel

Actie ‘Samen Slim Reizen’ stimuleert fiets- of OV-gebruik

Meedoen kan door een team te vormen met collega’s die ook wonen of werken in Maastricht. Iedereen kan een team vormen, ook wie nu al op de fiets of met het OV naar het werk gaat. Collega’sdie tijdens de actie voor het eerst de auto laten staan, verdienen de meeste punten voor het team en kunnen gebruik maken van een gratis e-bike en OV-chipkaart van Maastricht Bereikbaar (onder voorwaarden en op=op). Aan het einde van de actie kan het team de gespaarde punten doneren aan een goed doel of besteden aan een teamuitje, zoals een etentje , theater- of pretparkbezoek.

Veel animo

Er is veel animo voor de actie sinds de start van de werving medio april. Inmiddels zijn er meer dan 55 teams gevormd door bijna 250 deelnemers. Een derde daarvan is automobilist die tijdens de actie de auto voor het eerst laat staan. “De interesse in deze actie laat zien dat we als programmabureauop de goede weg zitten in het bieden van alternatieven voor de auto. Die aanpak werkt: mensen kiezen vaker voor een alternatief vervoersmiddel wat goed is voor de bereikbaarheid, niet alleen in Maastricht, maar voor de hele Zuid-Limburgse regio”, aldus John Aarts, wethouder mobiliteit en voorzitter van de Stuurgroep Maastricht Bereikbaar.

Aanmelden tot 10 juni

Aanmelden voor deze actie is nog steeds mogelijk. De inschrijving voor aanmelding sluit op 10 juni. De actie stopt voor alle deelnemers op 12 juli, ongeacht de startdatum. Voor alle informatie over de deelname, voorwaarden en inschrijven kijk op www.maastrichtbereikbaar.nl/samenslimreizen.

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief