Ga direct naar het artikel

Autoband op spanning

doe jij het al slim?

Autoband op spanning: doe jij het al slim?

Zes op de tien Nederlanders rijdt rond met te weinig lucht in de banden. Met de juiste bandenspanning rij je veiliger, zuiniger en stiller. De afgelopen maanden liet Maastricht Bereikbaar daarom de autobanden van honderden forenzen op spanning brengen. Sinds 20 september staat er op P+R Maastricht Noord permanent een slimme bandenpomp.

Slim en simpel

Het oppompen van autobanden is niet zo makkelijk of vanzelfsprekend als het lijkt. Niet iedereen doet het op de juiste manier of regelmatig genoeg. Veel mensen vergeten het of laten het aan de garage over. Het advies is om je banden elke twee maanden te checken. De slimme bandenpomp helpt je daarbij. Door het invoeren van het kenteken en de bandenmaat, weet de pomp de juiste spanning. Deze houdt rekening met de opwarming van de band en de buitentemperatuur. Enkele simpele stappen later rij je weg met de juiste spanning, bespaar je geld en draag je bij aan CO2-reductie. Vermoed de slimme pomp een lekke band, dan geeft de pomp je een waarschuwing.

Goede service

Vanaf eind 2018 organiseert Maastricht Bereikbaar samen met de stichting Band op Spanning acties waarbij automobilisten hun banden laten controleren. Ze worden ter plekke op de juiste spanning gebracht. Meerdere werkgevers trakteerden hun medewerkers en bezoekers op de service. Ook bij P+R Maastricht Noord vonden acties plaats. De permanente bandenpomp is gratis te gebruiken en laat direct zien hoeveel je bespaart. Met deze bandenpomp kan iedere bezoeker en forens die aan de rand van de stad parkeert of er langskomt zelf zorgen voor de juiste bandenspanning. Dankzij deze samenwerking van Gemeente Maastricht en Maastricht Bereikbaar wordt weer een stap in de richting van duurzame mobiliteit en energiebesparing gezet.

Samenwerkingsverband

Onder de vlag Maastricht Bereikbaar werken overheden, werkgevers en aanbieders van mobiliteitsdiensten samen aan een blijvende bereikbaarheid, duurzame mobiliteit en slimmer en effectiever autogebruik voor een gezond woon-, werk- en leefklimaat. Het programmabureau stimuleert o.a. het gebruik van de fiets, e-bike, P+R en Openbaar Vervoer. Wie toch in de auto stapt, krijgt tips om zo milieubewust mogelijk te rijden. Ook is er aandacht voor slimme en duurzame logistieke oplossingen. Waar mogelijk worden activiteiten aangeboden op Zuid-Limburgse schaal. De activiteiten worden gefinancierd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Provincie Limburg, gemeente Maastricht en een veertigtal grote werkgevers in Zuid-Limburg.

Noot voor de redactie: Vragen over dit persbericht? Neem contact op met woordvoerder Esther Saris, tel +31627858837 of per email esther.saris@zuid-limburg-bereikbaar.nl.

 

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief