Ga direct naar het artikel

Campagne Fit thuis, slim eropuit Zelf in beweging, anderen in beweging!

Hoe blijf je in beweging na de oproep zoveel mogelijk thuis te werken? En hoe reis je slim, veilig en duurzaam naar het werk als thuiswerken geen optie is? De campagne ‘Fit thuis, slim eropuit’ wilde zoveel mogelijk inwoners in de regio slim en duurzaam in beweging te brengen. Ruim 140 deelnemers deden mee, maar de hoofdprijs van 2.500 euro voor een nieuwe fiets gaat naar Bart Rousseau. “Het enthousiasme spatte eraf in de feedback die we als jury ontvingen,” licht voorzitter Gert-Jan Krabbendam toe. “Ook op social media. Bart is daarmee niet alleen zelf Fit thuis en Slim eropuit geweest. Hij is ook een voorbeeld geweest voor anderen.”

Zin in bewegen

Winnaar Bart Rousseau loopt elke dag een half uurtje door zijn buurt en deelt dit op social media. “Meerdere buurtgenoten en collega’s zijn daardoor ook gaan wandelen of fietsen. Ik voel me daarna lekkerder in mijn vel, ben productiever en creatiever! Vaak doe ik meteen een lokale boodschap of ik wandel naar iets moois via de Cobble-app. Bij mij is echt de zin in bewegen ontstaan!” Deelnemers Hanneke Warnier, Sabine Bosch en Maddy Schoon eindigden op de tweede en gedeelde derde plek. De jury bestond uit voorzitter Gert-Jan Krabbendam, Ellis Visser en Inez Delsing.

Meer goede voornemens

Hanneke <linker foto>  weet het hele gezin te inspireren tot sportieve prestaties. Zo bereikte zoon Guy de mijlpaal van 30 minuten hardlopen aan een stuk. Sabine <middelste foto> had plannen met een crosstrainer, maar ontdekte dat buiten bewegen beter bij haar past. Door de Ommetje app van de Hersenstichting wandelt ze met haar man Niels nu elke dag voor extra XP’s. Ook Maddy <rechter foto> geniet van een dagelijkse wandeling met haar man of buurtgenoten. Zij deelt mooie fietsritten met de #ikfietsnaarhetwerk en inspireert daarmee anderen. Deze deelnemers krijgen een cadeaubon naar keuze waarmee ze een prijs kunnen kiezen die hen helpt hun voornemens vol te houden.

Eervolle vermelding

Ray en Peter Elegeert stuurden een inzending zonder mee te dingen naar de prijzen. Zij nemen tijdens hun wandelingen afvalprikkers mee. De voltallige jury vond dit een eervolle vermelding waard. Hun werk maakt het de beheerders van de stad makkelijker, maar geeft ook andere wandelaars en fietsers een fijnere buitenervaring. Chapeau dus!

Ondersteuning  

Thuiswerken kan een bijdrage leveren aan bereikbaarheid, zeker in combinatie met slimme, veilige en duurzame mobiliteit. Veel videobellen en lang achter een scherm hangen heeft tegenwicht nodig. Om mensen te helpen extra beweegminuten te realiseren verzamelde Zuid-Limburg Bereikbaar concrete tips en tools. Deze blijven beschikbaar op maakdebeweging.nl. Hier zijn ook goedkopere en meer duurzame manieren van reizen te vinden. Wie net als de winnaars van de campagne.

/////////////////////////////////////////////////////

Over de jury:

Voorzitter Gert-Jan Krabbendam is Wethouder Klimaat en energie, Ruimtelijke ontwikkeling en Mobiliteit van Maastricht. Hij is tevens voorzitter van Stuurgroep Zuid-Limburg Bereikbaar. Voor zijn persoonlijke vervoer geeft hij de voorkeur aan de fiets. Tijdens de coronamaatregelen maakt Gert-Jan Krabbendam tijd vrij voor thuiswerkrondjes en blijft hij ‘Fit thuis’. Duurzaamheid telde mee in het jury-oordeel van de voorzitter.                                                                                          

Jurylid Ellis Visser

Lekker, gezond eten en genoeg beweging, daar krijgt Ellis Visser positieve energie van. De heerlijke recepten op haar website healthtastic.nl helpen anderen gezonder te eten en leven. Ellis gelooft in afspraken maken met jezelf. “Daarmee daag ik mezelf uit en is het vanzelfsprekend dat ik de fiets pak in plaats van de auto en geen koekje maar een appel.”

Jurylid Inèz Delsing

“Af en toe op de fiets naar het werk, maar ook wandelen of hardlopen. In de auto rijd ik volgens de technieken uit de cursus ‘Het nieuwe rijden’. Beter voor het milieu en dat geeft een goed gevoel. Wat je graag doet, hou je makkelijker vol. Plezier ontdekken in de nieuwe voornemens heb ik positief mee laten wegen als jurylid.”

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief