Ga direct naar het artikel

Durf jij het aan? Laat je auto staan!

Burn Fat Not Fuel

Maastricht Bereikbaar lanceert op 10 oktober ook de ‘Burn Fat Not Fuel app’. Deze app maakt mensen bewust van de impact van mobiliteit op het milieu, gezondheid, portemonnee en bereikbaarheid. Korte afstanden (5-15 km) worden vaak afgelegd met brandstofauto’s, terwijl de (elektrische) fiets een uitstekend alternatief is. Daarom krijgt elke deelnemer een e-bike in bruikleen met een Burn Fat Not Fuel app.

Voor wie?

Wilt u meedoen, dan kunt u zich tot 7 oktober aanmelden bij Lincey Bastings, team Milieu en Mobiliteit gemeente Maastricht, lincey.bastings@maastricht.nl. Vermeld in één zin de reden waarom u wilt deelnemen. Meer informatie is te vinden op www.maastrichtbereikbaar.nl. Op 10 oktober maken we bekend wie mag deelnemen aan de actie. We zoeken maximaal 20 mensen die wonen of werken in Maastricht, veelal met de auto naar het werk gaan, willen optreden als ambassadeur van de actie en gebruik maken van social media.

Wethouder Albert Nuss, voorzitter van Stuurgroep Maastricht Bereikbaar:

“De auto staat gemiddeld 23 uur per dag stil en kost veel geld. Met deze actie willen Gemeente Maastricht, Maastricht Bereikbaar en partners de (elektrische) fiets, in combinatie met openbaar vervoer en het delen van auto’s, stimuleren. Het delen van mobiliteit is goedkoper, schoner en schept ruimte op de weg en in de stad.”

De actie

Op maandag 21 oktober worden de deelnemers om 09.00 uur op station Maastricht verwacht om symbolisch hun autosleutels in te leveren. Vanaf dat moment kunnen zij tien dagen lang kennismaken met de trein (1e klas), bus, (elektrische) fiets en (elektrische) deelauto. Tijdens het avontuur laten deelnemers via social media en andere media (o.a. TV Maastricht) weten hoe het is om ‘te leven zonder eigen auto’ en over te stappen in een nieuwe wereld van alternatieven. Op woensdag 30 oktober komen de deelnemers bij elkaar en wordt de actie beëindigd.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de details van de actie. Alle informatie is binnenkort te vinden op www.maastrichtbereikbaar.nl.

page1image3581720560page1image3581720816
Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief