Ga direct naar het artikel

Extra maatregelen voor goede bereikbaarheid in drukke decembermaand

Voor €2,- de trein met Magisch-Maastricht-Bereikbaar treinkaartje

Tijdens de laatste twee Magisch Maastricht weekends in december (22-23 en 29-30 december), zetten Maastricht- Bereikbaar en Veolia een speciaal treinkaartje in. Het retourtje kost € 2,00 p.p. en is geldig op de Heuvellandlijn tussen Maastricht-Randwyck en Kerkrade-Centrum en omgekeerd. Meer informatie en alle (voor)verkoopadressen zijn te vinden op: www.maastricht-bereikbaar.nl/treinkaartje.

Dit treinkaartje wordt ingezet als opvolger van het treinkaartje dat Maastricht-Bereikbaar aanbood in het weekend van 27 en 28 oktober tijdens de weekendafsluiting van de A79. In dat weekend zijn ruim 700 treinkaartjes verkocht. Een succes dat voor herhaling vatbaar bleek.

Park+Walk Bonnefanten

Na een succesvolle proef vorig jaar, wordt dit jaar tijdens alle weekends van december de Q-park parkeergarage bij het Bonnefantenmuseum (P Bonnefanten) ingezet als Park+Walk voorziening. Met uiteraard een bijhorend voordelig tarief: bezoekers parkeren voor een maximaal dagtarief van € 8,- de auto en lopen binnen enkele minuten door Céramique of langs de Maas naar Wyck en het centrum. Als de parkeergarage bij het Bonnefantenmuseum vol is, wordt de parkeerplaats van het Gouvernement ook opengesteld als Park+Walk locatie. Ook voor het maximale dagtarief van € 8,-.

Parkeren touringcars

Magisch Maastricht trekt veel bezoekers die met een touringcar komen. Naast de reguliere in- en uitstapplaats aan de Maasboulevard, bij de Hoge Brug is een tijdelijke extra in- en uitstaplocatie gecreëerd aan de Avenue Céramique, bij het Centre Céramique. Buschauffeurs parkeren vervolgens de bus bij het Mecc of aan de Cabergerweg. Hiervoor zijn in vier talen brochures gemaakt die de VVV verstrekt aan de touringcaroperators.

Goed voorbereid @naarmaastricht

Maastricht-Bereikbaar zet onder andere regionale en euregionale media in om de extra maatregelen en het gebruik van reisinformatie te promoten. Met de (mobiele) website is de bezoeker altijd op de hoogte van de vrije parkeerplekken, wegwerkzaamheden, vertrektijden van treinen enz. Ook via twitter verspreidt Maastricht- Bereikbaar actueel reis- en parkeeradvies.

Wethouder Albert Nuss

Wethouder Albert Nuss (voorzitter Stuurgroep Maastricht-Bereikbaar): “Magisch Maastricht is één van de drukste perioden voor Maastricht. Om het parkeren aan de randen van de stad aantrekkelijk te maken en om het gebruik van de trein te stimuleren bieden we vanuit Maastricht-Bereikbaar in deze economisch belangrijke periode twee extra producten aan: de Park+Walk Bonnefanten bij het Gouvernement en het € 2,00 treinkaartje in de drukste weekends van Magisch Maastricht. Uiteraard roep ik alle bezoekers en inwoners op om in deze drukke tijd zo veel als mogelijk gebruik te maken van de fiets en het OV”.

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief