Ga direct naar het artikel

Fietsverlichtingscampagne ‘Light it up!’ van start

Gratis fietsverlichtingscontrole

De start van de campagne is op donderdag 30 november van 17.00 – 21.00 uur op en rond de markt. Een promotieteam zal – goed zichtbaar - fietsers aanspreken over het belang van goede verlichting. Is de verlichting kapot en hebben de fietsers geen vervangende verlichting mee, dan krijgen de fietsers ter plekke gratis lampjes van het promotieteam. VVN voert een gratis fietsverlichtingscontrole uit en verricht, samen met StudentBikeMaastricht, kleine reparaties aan fietsverlichting. De politie is ook aanwezig en geeft voorlichting over het gebruik van fietsverlichting en de kosten van de boetes voor het fietsen zonder licht.

Minder slachtoffers

Het niet beschikken over werkende fietsverlichting leidt tot gevaarlijke situaties. Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting. Gelukkig zien steeds meer mensen dit in en zorgen voor werkende verlichting.

Laat je zien!

Maastricht Bereikbaar en het ROVL willen fysiek zo veel mogelijk licht verspreiden en hopen dat alle fietsers van Maastricht zich laten zien en zorgen voor goede fietsverlichting.

Meer informatie

Het promoteam staat de komende maand op verschillende plekken in de stad. Hou de Facebookpagina (www.facebook/MaastrichtBereikbaar) in de gaten voor meer informatie.

Vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Désirée Florie.
Désirée Florie
Projectleider communicatie
Elke twee weken ontvangen meer dan 18.000 abonnees, reistips, slimme mobiliteitsoplossingen en verhalen van forenzen en ondernemers die slimmer op weg gaan in Zuid-Limburg.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief